用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 boxhill playgroup 好唔好,女女15M ,想去报名哦。急。 ...
go

boxhill playgroup 好唔好,女女15M ,想去报名哦。急。 [複製鏈接]

HI ,我女女15M 啦,打算去帮佢稳个PG 讀下,好多朋友都话要去,讀左BB 会大胆些。有人介绍  BOXHILL..有無人讀緊啊。覺得好唔好啊?比D 意見我吧。多謝!  
   2    0    0    0
資源共享。一起為BB 做到最好。

THINK 的PG好好多!!!
起碼每堂有1~2樣野學。例如學AppIe,真係有個真apple睇,聞,摸,食,做個apple的小手工。阿仔放學后都識講。
同一樣野,Boxhill夠膽死拿一張有時眼耳口鼻的appIe紙「樣一樣」就算。我唔覺得小朋友會明!

我bb 讀過兩個月的boxhill playgroup,compare to others. 個人認為不過不失,好處係讀佢playgroup,在interview時有優勢。其實咁的价錢可以有更多選擇

我兒子曾上過一期,全英語上堂,圍圈唱歌、玩桌上玩具、做手工勞作、食茶點等。賣點全英語上堂,學習規距,及學習幼稚園模式上堂,面試可能加分。不過,我覺得太悶,同太學術型。睇你想孩子學到甚麼吧。

回覆:haizitama 的帖子

我個囡都返緊boxhill, 亦都有返其他幼稚園的playgroup,個人黎講boxhill唔值呢個價錢,只屬不過不失啦。

反而我個仔上得好開心!!我個人覺得主要老師愛D小朋友就已經好足夠,教材係另一件事。。個個有唔同方發教。都係睇你小朋友點樣去學。

回復 cjj123 的帖子

你小朋友幾多歲?點解咁講?

回復 benedictmama 的帖子

其實我不是說BOXHILL唔好, 老師們都好有愛心又有耐性, 只不過硬件上不及我上開的另一間幼稚園. BOXHILL較細, circle time時比較迫, 而又只有一個老師, 每次吃茶點時老師要自己一個派碟, 又要切生果, 較為手忙腳亂, 做小手工時都係. 同埋我個老師唱歌沒有backgroup music, 佢次次都清唱, 唔係咁帶得都小朋友的情緒.
我上開的另一間幼稚園, 學費平成$50一堂, 佢地每堂兩個老師帶, 又有專人彈琴唱歌仔, 我覺得bb鐘意上多啲.

唉。。现在我女女去了 JOLLY KINGDOM 读,是全英文教育,鬼佬教。300一堂课,一个小时。感觉都几贵咯。。。而且我觉得一般,也是太学术型,整堂课在学东西,偶尔唱下歌仔,,我自己就觉得好闷五多值得呢个钱。
資源共享。一起為BB 做到最好。

引用:回復+benedictmama+的帖子 其實我不是說BO

原帖由 cjj123 於 13-02-07 發表
回復 benedictmama 的帖子

其實我不是說BOXHILL唔好, 老師們都好有愛心又有耐性, 只不過硬件上不及我上開 ...
請問你小朋友除左上boxhill,宜家係邊間幼稚園pg 上緊呀?thx

回復 babieblue 的帖子

九龍塘迦南, 我上平日的. 但係就廣東話授課.

如果你想搵NET教, 可以試下北角民生, 以前上過, 都唔錯架.
‹ 上一主題|下一主題