用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 你哋學校既成績表會唔會排名次?
go

你哋學校既成績表會唔會排名次? [複製鏈接]

我仔學校話只有平均分,唔排名次,話唔想學生之間有比較!
不過唔排名次,咁就唔知自己既小朋友既成績係同級之間屬於較好、 中間定係較差,亦好難衡量進步左定退步左!
你哋學校既成績表會唔會排名次架?
   0    0    0    0

小時候 發表於 13-1-30 12:06
我仔學校話只有平均分,唔排名次,話唔想學生之間有比較!
不過唔排名次,咁就唔知自己既小朋友既成績係同 ...

咁奇怪??無排名列入成績表定完全無排名??問過班主任未??
我仔間學校全級50名以內有排名會列入成績表,50名以外排名我諗問班主任就知

阿仔成績表只見自己全級名次, 全班名次就要問老師.  而成績表上每科都有全級名次及Form average分數, 等你自己參考.

正常就算佢唔講實名次幾多,都會肯講大約位置係中上/中下,你有冇問過?

Yes, Top 30 will be shown as 30/180 on the school report

相信大部份學校仲係揀科時用名次黎分邊個揀科先

回覆:你哋學校既成績表會唔會排名次?

我大女以前讀官中,每科詳列分數、全班排名、全級排名,平均分仲會列明全班/全級最高分我仔津中又係!細女直資,無show分數。無排名,但每科全級頭十個拎到A grade的會有一粒星—A*

我LIKE詳細的成績表, 有所有名次及分數.
借此一問PE,普通話, COMPUTER, VA, MUSIC有計分數在成績表中的, 是否都列入全級名次之內??

記得上次學校ut 都有成績表..有各科成績同平均分..無列名次..到家長日果日班主任會講番班名之同級名次...
‹ 上一主題|下一主題