用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘哪間幼稚園最好呢?
樓主: Moonlight819
go

九龍塘哪間幼稚園最好呢? [複製鏈接]

引用:請分享! +

原帖由 Moonlight819 於 13-01-23 發表
請分享!
Kv ,hkps

應該睇下樓主覺得好o既意思係咩?
小朋友讀得開心 ?
大人比學費時覺得抵?

如樓主認為小一考得好就代表學校好 ? 咁可能好多時都未必關邊間幼稚園事, 睇下小一果邊就知多數都係小朋友各自修行, 三年後比併"修為" 加 "運氣" o既結果~ 不過出名D o既所謂名幼可能o係叩門時有dd 幫助, 咁呢區果幾間hit school 就睇樓主考到邊間, kv, sc, hkps, km, york etc... 千萬唔好盲目相信入到名幼就等於小一會考到好學校, 正所謂樹大有枯枝, 族大有乞兒, 而家d名幼講緊畢業生幾百人, 一定有人歡喜有人愁的, 三年之中既努力唔可以睇少~

如果講"派"得好更加唔關幼稚園事, 只係講"分數", 有阿哥讀緊LS, 細佬就算唔讀幼稚園都仲得!

chingchingyee  諗住入到名幼喺屋企就唔洗教都一樣唔得....囉  發表於 13-2-1 11:20

回覆:九龍塘哪間幼稚園最好呢?

Hkps, sc and Victoria, 哪間較好呢?

Hkps, sc,York.  有Net, 英文教得好

維記都有Net做班主任

回覆:4eyesDad 的帖子

哈哈

回覆:4eyesDad 的帖子

冇錯! 但我認為目標未久清晰! 目標應該係首富個孫仔或女, 如果你小朋友棸到或嫁到首富個孫仔或女, 就可以捐錢比成個九龍塘名幼做校董,再唔係同政府買塊地,起間大過DGS嘅幼稚園比個仔讀!

girouis 發表於 13-1-29 23:29
冇錯! 但我認為目標未久清晰! 目標應該係首富個孫仔或女, 如果你小朋友棸到或嫁到首富個孫仔或女, 就可以捐 ...
咁就唔駛諗九龍塘幼稚園了,直接打去寶山幼稚園吧,仲有~呢間野除咗學費超級貴之外,聽之前EK家長講,你有$都未必收你,除非你係富豪中嘅富豪先諗!
存感恩的心

回覆:晞晞爸b 的帖子

你錦講都係啱! 錦寶山同 vs 哈羅 邊間好啲呢?

"Best" is too hard to define.  
As long as you child is happy and enjoy learning, it is a good school!
Even for BH, my friend switched her girl to other in K3.  Find a suitable school is better than look for the best school.

不如收左先再問啦

rainbowcov 發表於 13-1-30 12:11
不如收左先再問啦
而家真係難,有間好的學校收已經吾易,咪話最好。

Jane1983 發表於 13-1-30 15:00
而家真係難,有間好的學校收已經吾易,咪話最好。

唔好灰心, 總有一間會收的.

Jane1983  我是過來人,有感而發,不過都謝謝你的鼓勵  發表於 13-1-30 16:20

4eyesDad 發表於 13-1-26 07:26
目標係首富,首富冇讀大學,跟住邊間中學唔係最重要,如此類推至幼稚園,你就發覺,搵邊間幼稚園,亦唔係 ...

笑左....

回覆:ce366 的帖子

聽津貼小學老師講,覺得小一生中,比較醒既多數係SC & KV學生,較易追上學校教育程度!
所以,呢兩間咁搶手、咁多人讀囉!

回覆:hoivy 的帖子

我所講的就係名津校囉!因冇得揀學生,佢地會留意上小一學生的質素,就發現都係SC & KV 畢業生較好囉!

創價幼稚園!活動教學!

引用:如果樓主認為cckg都唔算係!+我用樓主嘅準則

‹ 上一主題|下一主題