用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 11年12月出世B嘅媽媽報幼稚園
go

11年12月出世B嘅媽媽報幼稚園

我是新手媽媽,11年細B會吾會今年報K1,定係出年先報呢?或者係出年比佢返nursery先呢?

11年細B,應報13\14年PN,14/15年K1或PN,15/16年K1

回覆:LL222 的帖子

點解13-14PN 都可以,不是要足兩歲?

回覆:Chloe2011 的帖子

插班

可以報14-15年k1,應該而家開始搵定心儀學校了.........我見有學校開始比表14-15年出世既小朋友了........

回復 Chloe2011 的帖子

有些PN會讓你在足兩歲時才入讀1,但是學費還是從九月開始,因為它留了位給你。例如,你入讀13-14PN,你要交9-12/2013年的四個月學費,但是你小朋友到了2014年1月才去上課,因為那時候你家小朋友才滿兩歲。。。有些是樓上所說的真正插班,到2014年1月才去插班,PN之前不會留位子給你,到時候有位子才給你,沒有就算。這樣的話你就只從入讀開始才交學費。

jaycee_mami  not really, 好多係你開始讀先計錢  發表於 13-2-2 00:04
LL222  Right!  發表於 13-1-23 17:13

唔好意思呀,我第一次做媽媽,好多野都唔識,想請教大家咩野係PN?
同埋囝囝係2012年11月出世,咁我係今年定出年報K1?
Thx so much

回覆:11年12月出世B嘅媽媽報幼稚園

未,有些學校計你入學個月先計學費