用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍靈糧堂幼稚園 請問九龍靈糧堂幼兒園N班in d咩架~?
go

請問九龍靈糧堂幼兒園N班in d咩架~? [複製鏈接]

我個仔2/2 去九龍靈糧堂幼兒園in 全日N班, 有冇人知問d咩呢?  
Thanks~~~!
   3    0    0    0

回覆:請問九龍靈糧堂幼兒園N班in d咩架~

禾刀想知喎

回覆:tesswong1027 的帖子

老師要求小朋友做嘅嘢一D都唔難,完全係歲幾小朋友應該有嘅正常發展,兩年前,我個仔interview時就係俾兩本書佢睇,睇吓小朋友有無興趣有無讀,再俾Apple 同Orange,仲要跟指示放係碗同碟,然後再放番落袋,記得走時要推櫈同老師Say bye 老師會問小朋友叫咩名,問佢同邊個一齊嚟,不過我仔唔識答.... 老師會再同家長傾計,睇吓家長對學校同小朋友有咩期望,平時同小朋友玩咩,去邊度玩,自理能力....不過好睇眼緣同小朋友嘅狀態

thanks piglet1212~~~~  

我小朋友讀緊k1喇,覺得間學校好有心辦學,有好多親子活動,老師有責任感,對小朋友嘅事情好上心,我仔日日返學都好開心

我都好希望佢入到呢間幼稚園, 希望佢個日表現好D, thanks for your sharing~~~~   

加油呀

今日D媽媽IN成點呢, 考D咩呀? 明天到我喇, 好緊張呀.....

同上面一樣呀,再問媽妳對小朋友有咩期,完果時有合提子乾!

最後仲送汽球,讚

我IN個日好多人, 我個仔等左成個鐘頭先有得見, 玩到佢都悶哂, 我同我老公都好累, 所以大家都表現得麻麻......   

回覆:請問九龍靈糧堂幼兒園N班in d咩架~?

收到信啦 只係後備
唔知大唔大機會變正選呢?

回覆:piglet1212 的帖子

use english or chinese in interview?

‹ 上一主題|下一主題