用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想知新蒲崗 黃大仙 九龍塘幼稚園
go

想知新蒲崗 黃大仙 九龍塘幼稚園 [複製鏈接]

想知新蒲崗 黃大仙 九龍塘 九龍城 有哪些幼稚園比較好?

0    0    0    0

回復 baobao520457 的帖子

黃大仙就路德會救恩幼稚園,因為佢行蒙特梭利教學法,唔錯架......
九龍塘就浸會大學附屬幼稚園,因資源不錯........

回覆:mothercare100 的帖子

謝謝

引用:想知新蒲崗+黃大仙+九龍塘+九龍城+有哪些幼

原帖由 baobao520457 於 13-01-21 發表
想知新蒲崗 黃大仙 九龍塘 九龍城 有哪些幼稚園比較好?
還有嗎?

回覆:想知新蒲崗 黃大仙 九龍塘幼稚園

阿樓主, 唔好意思啱啱行過, 可否講多啲你要求呢?你所講嘅 (比較好幼稚園)你所講呢個區實在太多, 你要求咩類型? 龍學? 名幼? 活動教學? 蒙特梭利教學?

girouis 發表於 13-1-22 23:35
阿樓主, 唔好意思啱啱行過, 可否講多啲你要求呢?你所講嘅 (比較好幼稚園)你所講呢個區實在太多, 你要求咩 ...

同意, 如何才叫"好"的定莪人人不同, 其他家長認為好的, 未必合乎你的期望.
為免誤會, 最好具體D講出你對小朋友有什麼期望,

愉快學習 vs  為小學鋪路, 情度要較深 ?
有學卷 vs 無學卷 ?

引用:Quote:girouis+發表於+13-1-22+23:35+阿樓

原帖由 ppsfung 於 13-01-23 發表
同意, 如何才叫"好"的定莪人人不同, 其他家長認為好的, 未必合乎你的期望.
為免誤會, 最好具體D講出你對小 ...
其實我想小朋友愉快學習,最重要學禮貌,德行方面,有學卷最好啦:;pppp:

ppsfung  咁聖母啦, 有學劵, 很多家庭環境不錯的都讀聖母.  發表於 13-1-24 10:23

回覆:想知新蒲崗 黃大仙 九龍塘幼稚園

‹ 上一主題|下一主題