用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 陳守仁 Result Released.
樓主: mummyWai
go

陳守仁 Result Released. [複製鏈接]

handsometo 發表於 13-1-21 23:00
回復 bbb330 的帖子

暫時CKY, TSL, PC, SFA.

如果我得一個細路,讀cky完全無問題, 只是有兩個小朋友,大的那個中文唔好,好大機會要去外國讀書,所以細呢個唔想佢讀咁貴

if possible, please do not holding too much offer

handsometo 發表於 13-1-22 09:21
回復 BBCoffee 的帖子

有決定我一定會放 offer 的.
4間可唔可以放少少先呀? 冇offer仲waiting緊既小朋友都會好感激你架!

回復 silvia_ng 的帖子

其實心入面有D係唔會考慮, 不過都要同另一半有共識先可以行動. 始終都係一家人嘅事.而且之前未收到 offer 真係唔想諗點揀, 費事失望. 所以係要D時間思考.
我好明白, 有學校無 2nd in 我地都唔開心, 何況係未有 offer,  所以一決定唔考慮邊間就會放佢出去的.

如果刲信是冇提及waiting, only a sentence with "unsuccessful". 請問是否唔需要等呵? thanks.
都過了兩關, 又係死在我手上.

honey4u4m 發表於 13-1-22 13:05
如果刲信是冇提及waiting, only a sentence with "unsuccessful". 請問是否唔需要等呵? thanks.
都過了兩關 ...

me too. 我諗唔洗等啦!

got TSL, but registered CKY, so will give up TSL, good luck to those who are on waiting list!

Congratulation, very smart girl and boy.

How much is the school fee?

silvia_ng  1480一個月, 每年10個月學費  發表於 13-1-22 15:08

回覆:honey4u4m 的帖子

原來在網上公佈外,還有信件寄出的, 昨天收到了 !
只是wairing 都有, 不過後頁有完整的註冊步驟, 唉 / 引來絲絲希望!!

handsometo 發表於 13-1-22 13:05

其實心入面有D係唔會考慮, 不過都要同另一半有共識先可以行動. 始終都係一家人嘅事 ...
yes....仲有長輩的壓力呢! 我都明白要有共識好難, 小朋友果邊有冇比到d hints你呀?

引用:Quote:honey4u4m+發表於+13-1-22+13:05+如

原帖由 healthybaby 於 13-01-22 發表
me too. 我諗唔洗等啦!
Me too x 3!! Try second round in June

Waiting list 的家長請加油吧!學校预咗六月份的second round interviews, 一定多多少少實有位,這一刻最重要的是裝備好子女再次出擊。楊校長曾經講過面試過程十分重視考生的語文能力,不論是中文/英文的聽,講,讀要有一定的要求,不要灰心,一定有機會。

有, 同我嘅排名差唔多一樣. 不過錢同細佬都要考慮一下.
我地都好彩, 長輩只比意見唔比壓力.

引用:+本帖最後由+handsometo+於+13-1-22+17:33+

原帖由 handsometo 於 13-01-22 發表

咁都好呀,同小朋友有共識。不過細佬要考就真係要留意埋,唔係一定有分加呢。

引用:原來在網上公佈外,還有信件寄出的,+昨天收

原帖由 ii323 於 13-01-22 發表
原來在網上公佈外,還有信件寄出的, 昨天收到了 !
只是wairing 都有, 不過後頁有完整的註冊步驟, 唉 / 引來 ...
calI waiting了,但找不到那封信呀,請問註冊要帶什麼呀,除列印詳細資料外!

回覆:ii323 的帖子

Have u already registered at CKY?

引用:Have+u+already+registered+at+CKY? +

原帖由 MommyBB 於 13-01-28 發表
Have u already registered at CKY?
仲有2日可以考慮,問定先姐,多數會放棄的。

感謝放位家長!收到call waiting. 請問陳守仁需要另外補中文嗎?另陳守仁 vs 新油天?
‹ 上一主題|下一主題