用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 我位囡囡e家15個月,請問你地穩咗學校未啊 ...
go

我位囡囡e家15個月,請問你地穩咗學校未啊 [複製鏈接]

我囡囡15個月大啦...幾時報名,仲未穩學校..同埋係觀唐區邊間學校好呀!麻煩各位媽媽幫一幫手
   0    0    0    0

你有無宗教背景?我地一家係基督徒,又係月華街個頭住,所以個女係翠屏村間路德會聖腓力堂讀,我地兩公婆覺得間學校唔錯,因為課程同老師都好好,令女女好鍾意返學,上到小學亦跟到!而家學位好短缺,不論咩幼稚園都要早少少報名呀!

回覆:我位囡囡e家15個月,請問你地穩咗學校未啊

觀塘浸信會幼稚園

她係2011年10月出世....係咪e家報名...?係咪報k1定係報唔知咩pn班....

我baby都係15個月,報pn!
不過好多已經收近/收完生,你打去你心儀學校問下,同埋參閱"幼兒園版"
PN可讀可唔讀的~
如果讀幼稚園k1就今年報!

幼稚園一般今年九至十一月報名,詳情留意學校網站/致電查詢

今年九月就要報K1了!你可上心儀既學校網頁睇下幾時派表!

我地住沙田區, 囡囡係9月b, 10個月大左右報名都已算遲了, 所以你最好打電話問問心儀學校幾時收表
‹ 上一主題|下一主題