用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 同根同心-惠洲交流團
go

同根同心-惠洲交流團 [複製鏈接]

想問吓有無媽咪的小朋友去過?
   0    0    0    0

同根同心? 聴到個名就不想去!!

CALVEN    發表於 13-1-20 16:20
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

回覆:LoveChild 的帖子

我女小四時去咗,佢話好好玩!

我女同學舊年去完, 個個都後悔不已!!

咩機構搞???
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

醒目開學勳章 王國長老

引用:我女同學舊年去完,+個個都後悔不已!!+

原帖由 kitbebe 於 13-01-20 發表
我女同學舊年去完, 個個都後悔不已!!
願聞其詳

回覆:LoveChild 的帖子

我個女今年都有得去,我都想知,不過,我問左高年級的同學去過就話好好玩

My Sweet Heart- Minnie

回覆:kitbebe 的帖子

可唔可以詳細講下,thx

我都好知, 點解會覺得好玩? 點解個個都後悔?

回覆:同根同心-惠洲交流團

我女剛去完梅州交流團三日兩夜,全級9X同學去,老師12個,三個hk導遊,三個大陸導遊,三架旅遊巴,去到係兩個同學一間房(住酒店),我女係好開心,亦希望有機會再去,去左好多地方參觀,見到了好多新事物.我見到抱怨話唔好玩的同學大多數是比人服待慣!

回覆:katrinaau2002 的帖子

多謝你的回應,我都係担心安全問題

回覆:aliceandleo 的帖子

我女話好玩,當年約只有40多人去,但学校有成五六個老師派去跟隊,連校長都去理,加埋導遊,差不名8、9個大人帶。 阿女返來話好玩,重帶包米粉返來話係手信,第二年想再參加,點知太多人去,要抽籤!
p.s 活動期間要做相關工作紙及報告·

引用:我女剛去完梅州交流團三日兩夜,全級9X同學

原帖由 katrinaau2002 於 13-01-21 發表
我女剛去完梅州交流團三日兩夜,全級9X同學去,老師12個,三個hk導遊,三個大陸導遊,三架旅遊巴,去到係兩個同學 ...
同意,我都覺得多數怕辛苦的都是被人服侍關!

也許是大家期望太高, 以為有5星級酒店住, 有美味食物, 香港人實在太幸福了, 上到去一定不會是豪華團呢!!
‹ 上一主題|下一主題