用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想請教維記海峰分校pn多唔多收番自己pg學生 ...
go

想請教維記海峰分校pn多唔多收番自己pg學生 [複製鏈接]

有冇家長係pg但升唔番海峰pn架?報左cwb first choice,而家唔知轉唔轉海峰,本身番梗海峰pg,有經驗的媽媽可否給我意見,thx!!!

1    0    0    0

朋友在2年前就係入吾番,不過佢個仔真係好曵。

回覆:Jane1983 的帖子

唉,咁死啦,我個仔都曳曳地,次次story time都周圍走

回覆:想請教維記海峰分校pn多唔多收番自己pg學生

維記pn真係唔guarantee收番自己pg既小朋友,以我上康為例,只係收左幾個。

figo10 發表於 13-1-16 18:28
有冇家長係pg但升唔番海峰pn架?報左cwb first choice,而家唔知轉唔轉海峰,本身番梗海峰pg,有經驗的媽媽可 ...

你PG返海峰, 但PN INTERVIEW去咗CWB, 咁PG老師點幫手比分你小朋友呢? 因為可能咁啱pg老師interview, 雖然唔係實收梗, 但起碼chance高d!

引用:Quote:figo10+發表於+13-1-16+18:28+有冇家

原帖由 momofish2002 於 13-01-18 發表
你PG返海峰, 但PN INTERVIEW去咗CWB, 咁PG老師點幫手比分你小朋友呢? 因為可能咁啱pg老師interview, 雖然 ...
因為Cwb環境好好多,同pg老師講明唔係pg老師in,不過我覺得就算唔係佢地in都係佢地同事,chance 會高d,所以先心大心細,但cwb間真係大好多,活動空間都多d, 唔講露天playground, at least有窗先,海峰窗都冇個呀!

引用:Quote:原帖由+momofish2002+於+13-01-18+發

原帖由 figo10 於 13-01-18 發表
因為Cwb環境好好多,同pg老師講明唔係pg老師in,不過我覺得就算唔係佢地in都係佢地同事,chance 會高d,所以 ...
其實等佢收咗先,之後先再申請轉校舍仲好!

引用:Quote:原帖由+figo10+於+13-01-18+發表因為

原帖由 momofish2002 於 13-01-19 發表
其實等佢收咗先,之後先再申請轉校舍仲好!
可以咁樣???

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+momofish2002+於+13-01-19+發

原帖由 figo10 於 13-01-19 發表
可以咁樣???
最少要讀一年, 第二年先可以申請轉校舍...

引用:Quote:原帖由+momofish2002+於+13-01-19+發

原帖由 figo10 於 13-01-19 發表
可以咁樣???
可以,朋友個囡讀緊pn時申請轉去cwb校舍,咁K1就轉到,反而你pg返海峰,pn申請Cwb chance真係細,因為cwb本身都有班pg學生嘛,係都分位比佢哋先,所以你入到海峰既chance高過Cwb, pg老師都會比埋分,雖然唔係百份百實得!

引用:Quote:原帖由+figo10+於+13-01-19+發表可以

原帖由 momofish2002 於 13-01-19 發表
可以,朋友個囡讀緊pn時申請轉去cwb校舍,咁K1就轉到,反而你pg返海峰,pn申請Cwb chance真係細,因為cwb本 ...
Cwb 冇pg架,所以我先去海峰上!

figo10 發表於 13-1-19 23:23
Cwb 冇pg架,所以我先去海峰上!

明白, 我以為有, 咁你小朋友都有CHANCE WOR! 希望你小朋友成功有OFFER!
‹ 上一主題|下一主題