用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 如果計分? 知道自己入硬b1 心儀 XX中學
go

如果計分? 知道自己入硬b1 心儀 XX中學 [複製鏈接]

最近, 有些去届家長同我講, 話一早知道自己小朋友入硬心儀中學,

我問 : 點解會一早知

佢地話 : 有數得計,  可以計到自己小朋友入硬 band 1 心儀中學, 首先 計屬區小學學額 ..... 計 banding .........
...................

恕本人孤陋寡聞, 請問係點計  ???????

20091  都不敢,  發表於 13-1-16 19:37
20091  全級NO. 1  發表於 13-1-16 19:36
   0    0    0    0

醒目開學勳章

無可能計到,如果派位,怎可計算到隨機編號呢?

路過者,有D直資現知道結果,自行或派位要7月才知,估會入硬心儀中學都唔奇,因有D中學講明冇面試,只要AAAA便可直入,如全級頭10名定能,但地區名校林X講明成績不是重要,要自强不息態度才收,另一條龍講明排名,排名內便可升上中學部,道聽塗說,如隨機編號是0000001,一定是佢選先,每個區有一組編號,果區頭編號便可派位甲部的學校.

不是隨機編號是0-9的,是每人一個由電腦給的隨意編號最尾的數字是0的會是先派位的。跟著尾數1、2、3、4、5、6、7、8、9,所以是靠幸運的。

beywat496 發表於 13-1-16 18:07
最近, 有些去届家長同我講, 話一早知道自己小朋友入硬心儀中學,
如果有直屬中學,可以知。

是否油尖旺的九華。前年這裡有位家長將數據和算式列出,不過搵唔番。

:verycold: :verycold: :verycold:

王國會長

唔通識校長自行內定?
點計? 都唔知有幾多人去爭喎.

‹ 上一主題|下一主題