用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖心Vs凌月仙
go

聖心Vs凌月仙 [複製鏈接]

雖然聖心未出結果,但如果聖心收嘅話,大家會如何選擇呢?
   0    0    0    0

當然係聖心啦! 凌月仙唔係唔好, 我都好鍾意, 不過始終都係搵間有小學BACKUP的好D!

回覆:聖心Vs凌月仙

梗係聖心啦,單是名氣都差好遠。如果對學術冇要求,凌月仙都可以。

梗係聖心啦

聖心會有人由新界區慕名來讀,凌月仙應該少D呱?
不過聖心都爭得好慘烈,等出成績才諗吧。

回復 CoffeeCake 的帖子

凌月仙都有,聽番都唔少,見呢間上小學結果幾好,而聖心又傳有可能斷龍,如果斷龍嘅同其他學校冇咩分別

回覆:des_tests 的帖子

如果一心諗住大抽獎邊間都冇所謂,因為派位跟地址,唔關學校事。但凌月仙冇小學backup,如果諗住考名直資,凌月仙程度應該唔夠,有得揀一定係聖心。

cheung_chit 發表於 13-1-17 14:23
如果一心諗住大抽獎邊間都冇所謂,因為派位跟地址,唔關學校事。但凌月仙冇小學backup,如果諗住考名直資, ...
其實都冇諗過大抽獎,因只要唔搬,都應該可以派返黎中西區,但依家只係諗緊3年後係自行收生階段噈情況,因聖心小學依家已經冇話收哂幼稚園畢業生,會收其他幼稚園嘅學生,咁如果係2015年死線前話斷龍,咁咪冇哂保障囉.

引用:Quote:cheung_chit+發表於+13-1-17+14:23+

原帖由 des_tests 於 13-01-17 發表
其實都冇諗過大抽獎,因只要唔搬,都應該可以派返黎中西區,但依家只係諗緊3年後係自行收生階段噈情況,因 ...
但係凌月仙一樣冇龍,而且如果出去考小學,論名氣聖心高好多,程度亦比凌月仙好。

cheung_chit 發表於 13-1-17 14:23
如果一心諗住大抽獎邊間都冇所謂,因為派位跟地址,唔關學校事。但凌月仙冇小學backup,如果諗住考名直資, ...

如果斷龍,聖幼都最少還有聖心私小有D著數。
嘉諾撒會是一個人情味重的組織,入到既話,好少人會放棄的。。。
‹ 上一主題|下一主題