用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 真係有人讀兩間幼稚園
go

真係有人讀兩間幼稚園 [複製鏈接]

上午大x 聖 x. 下午沙田平xx, 你地會否咁做,?
   0    0    0    0

回覆:goreme 的帖子

我識個小朋友就係甘上午學券幼稚園,下午英文幼稚園,個小朋友好醒,不過我就一定唔會囉,大人小朋友都好辛苦。

我老公朋友小朋友係k1同日返kv & sc... 互補不足... k2考左去cckg

鄰居小朋友係上午kv, 下午anfield...... k2考唔到去cckg...所以而家継續上下午咁返... 我問過小朋友, 佢覺得返學好開心, 唔辛苦....  佢工人都話佢從來唔想skip任何classes

但我唔會比我自己小朋友咁樣上堂... 除左返學, 仲有其他生活架麻....我最想佢返上午班, 下午休息然後我可以帶佢去公園或進行其他活動...

我覺得會好辛苦,因為中午時間太緊迫,要食飯換衫。
不過子非魚,可能真係有d小朋友精力旺盛,唔中意午睡,又好鬼中意返學。

勁呀!原來真係有D人返2間學校!=0="

其實好多有$人, 都是給小朋友返兩問幼稚園. 因佢地有車, 方便好多.

回覆:真係有人讀兩間幼稚園

我都認識小朋友番兩間,不過自己就唔會了。小朋友辛苦,大人賺錢更辛苦。

返兩間既小朋友,就好似返全日咁。

引用:返兩間既小朋友,就好似返全日咁。 +

原帖由 wa923 於 13-01-15 發表
返全日有午睡既,好唔同。

引用:返兩間既小朋友,就好似返全日咁。 +

原帖由 wa923 於 13-01-15 發表
不同地方,不同環境,不同老師,不同同學,都全日班們時間表更大大不同

我學校都有學生讀二間幼稚園!家長想比他們到不同幼稚園!如上午係傳統學校!下午係活動性的學校

我囝囝返緊全日班pn班,我以前好反對返兩間幼稚園,覺得小朋友好辛苦。
不過,近一個月,pn老師話囝囝已經有一個月不需睡午覺,老師還要迫佢上床,但不能入睡,好精神,直至晚上回家都精神。
下年囝囝轉校返上午班,我現在都唸緊囝囝成個下午吾睡覺有乜好做?!
所以我開始眀白有啲家長要小朋友返兩間幼稚園,可能小朋友真係太好精力

大人返兩份工都辛苦啦! 所以絕對唔會比小朋友返兩間幼稚園, 小朋友返一間已好足夠, 餘下來的時間, 寧願比佢瞓覺/休息/去公園玩耍!  

我鄰居仲誇張, 2歲返pn已經上下午2間, 2歲啫,太誇張了!

真係咩人都有.

返兩間,唔同返全日喎,返全日係中午瞓覺,醒左做些活動。我唔會咁做囉,因為睇住個仔放學係好精靈呀,但叫佢瞓,佢一瞓三個鐘,瞓醒脾氣又好又聽教,眼瞓扮精靈忟忟憎

我見好多人都沒問題。有D小朋友仲好叻。不過我個仔同女就唔會頂得順。

仔仔有個fd, pn嗰時, 朝早返柏麗灣creative, pm 返york, 佢住青衣, 都仲未計上興趣班.  地點真係一個東, 一個西!

上次電視報紙大肆報導, 佢先只係讀york.

依家k2, 嗰日聽佢mum教佢咩叫地心吸力!  

我諗佢mum 想佢10歲就入大學嗰類!
‹ 上一主題|下一主題