用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 激活幼稚園 元朗激活~有無N班小朋友會放棄明年K班學位呀?? ...
樓主: chingchingyee
go

元朗激活~有無N班小朋友會放棄明年K班學位呀?? [複製鏈接]

我可能最後會give up...雖然已交了全日班留位費...

蓮蓉包 發表於 13-2-12 20:41
我可能最後會give up...雖然已交了全日班留位費...
其實都好like gigamind..仔仔讀得好開心..
現有浸幼、禮 ...
請問點解最終可能會選禮賢呢??原因係???請指教.

回復 kenchu1122 的帖子

希望我冇揀錯啦!

蓮蓉包 發表於 13-2-12 23:03

細仔活潑好動,有創意,但不喜認字,其實本來覺得浸幼最合他,

請問你住邊區呢?

進進豬, 06年1月6日,來到我們的懷抱 :-P

引用:Quote:micwsy+發表於+13-1-15+14:07+我囝囝

原帖由 kenchu1122 於 13-01-15 發表
好叻仔呀!
囝囝講野ok???老師話小女說話能力未係太好,所以讀N班先.做大B囉
...
你是報k 先?老師叫讀N嗎?

引用:回復+kenchu1122+的帖子 細仔活潑好動,有

原帖由 蓮蓉包 於 13-02-12 發表

細仔活潑好動,有創意,但不喜認字,其實本來覺得浸幼最合他,
不好意思,我係新手媽媽,請問TT是指什麼學校?

引用:Quote:micwsy+發表於+13-1-15+14:07+我囝囝

原帖由 kenchu1122 於 13-01-15 發表
好叻仔呀!
囝囝講野ok???老師話小女說話能力未係太好,所以讀N班先.做大B囉
...
我都想請教,妳係咪報K, 學校叫妳轉N?

因我囝囝係11年12月B, 宜家仲未識講野,所以諗緊直接報K定N.

mandy_528 發表於 13-9-29 23:35
我都想請教,妳係咪報K, 學校叫妳轉N?

因我囝囝係11年12月B, 宜家仲未識講野,所以諗緊直接報K定N.
本身都係申請n班...因小朋友當時講野都唔叻...當interview 時再請教老師...老師都贊同讀n...至今已返學已一個月...本人的迷惘已經冇晒...之前的決完原來真係冇錯...其實我地個12月B同下一年的小朋友都係差唔多(小女d同學仔大部分都係年頭出世)...大家一齊學習...一齊玩...希望幫到你...補充一句...我覺得激活老師好好..好有愛心...環境和設施都好好...

回覆:kenchu1122 的帖子

多謝妳的回覆!同埋好登妳高興,幫囡囡揾到一間好學校。我都係報番N好啲。

引用:Quote:bear1202+發表於+13-1-15+13:07+明白

原帖由 chingchingyee 於 13-01-15 發表
我都一樣, 只係得激活一間心儀學校
我都係得激活一間係心儀,請問可否做個朋友交流下

‹ 上一主題|下一主題