用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 有得揀會揀:l、E位??
go

有得揀會揀:l、E位?? [複製鏈接]

你地會點揀??揀主流幼稚園又怕讀不到,揀兼收又唔想佢讀全日,有無建議?我只是家庭主婦,大把時間看住B!
   0    0    0    0

我會選擇E位,然後比小孩入讀有兼收位的幼稚園,放學後可去早期訓練中心做training, 半天普通幼稚園不及兼收位幼稚園的老師咁有經驗。小孩亦可多D時間與其他同學相處。我以前有朋友的孩子都係咁,有時全曰兼收位老師都會多留意我朋友的小孩,除了早期訓練外,學校老師都會糾正小孩的行為及情緒問題。

可以提出選什麼位? 我社工只說兼收位適合我們. 我們都只聽從她說

引用:可以提出選什麼位?+我社工只說兼收位適合我

原帖由 McBonnie 於 13-02-05 發表
可以提出選什麼位? 我社工只說兼收位適合我們. 我們都只聽從她說
沒有得選擇,醫生評估後幫你小朋友排。
我小朋友排E+S,先派到E位,唔夠一個月後派埋S位。咁我就要決定選E位or S位喇。

我當年揀咗E位,無排I位 ~
唔係只可以排ㄧ條隊嗎?

回覆:有得揀會揀:l、E位??

我仔仔排e,s位 e位有位就上堂,好快s位都派左,我選擇左e位cut左s位,到而家3歲讀緊n1+e位訓練 我覺得小朋友幾好反左e位 言語治療 4個月8堂到已經識講短句 ,俾我揀會讀主流下午班+e位

波蘿包,
想問問你小朋友讀主流下午, 是否有同校長老師講明小朋友的問題?

引用:你地會點揀??揀主流幼稚園又怕讀不到,揀

原帖由 choicheukyin 於 13-01-10 發表
你地會點揀??揀主流幼稚園又怕讀不到,揀兼收又唔想佢讀全日,有無建議?我只是家庭主婦,大把時間看住B ...
看住同教係2回事。

唔遊過去係個人選擇。不過我唔係雞,殺我黎警猴就好過份。我唔覺我需要對b6有幾好囉
‹ 上一主題|下一主題