用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 深水埗寶血會嘉齡學校
樓主: 歐文
go

深水埗寶血會嘉齡學校 [複製鏈接]

回復 ANChan59 的帖子

ANChan59, 是否阮慧雲修女?  

EFJ3 發表於 13-1-14 17:56
回復 ANChan59 的帖子

ANChan59, 是否阮慧雲修女?
Yes. She was tough but with loving heart.
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

回覆:ANChan59 的帖子

我都是在修女學校大,她們把一生青春奉獻給教會和教育,以學校為家,視學生為子女,我小時候覺得她們非常保守(甚於我的媽媽),但我是由衷地敬重她們對我們的愛心和教悔。

小小媽咪

我是80年代嘉靈畢業生,我果屆全級頭兩名之外仲有幾個入左QES,一個九華,好多女仔入上智同男仔入長天。不過好似之後無以為繼。
P.S.陳主任是我很尊敬的老師。

回復 swmami 的帖子

Same here... 黃美美修女.... those old days and memories.... sweet and unforgettable.

回覆:ANChan59 的帖子

阮慧雲修女後來是我中學的校長~~好懷念~~

hecabb 發表於 13-1-17 18:40
阮慧雲修女後來是我中學的校長~~好懷念~~
理所當然!
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

醒目開學勳章 王國長老

搭個訕~~

我都係嘉靈上午校舊生 (8x年), 前兩年係荃威花園見過陳兆鎧主任, 應該係退休後搬左去荃灣.

ANChan59  我是第一屆畢業生,72年。  發表於 13-1-18 15:28
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 13-1-17 23:57
搭個訕~~

我都係嘉靈上午校舊生 (8x年), 前兩年係荃威花園見過陳兆鎧主任, 應該係退休後搬左去荃灣. ...

I am so excited if I can meet with him after 40 years.....

醒目開學勳章 王國長老

ANChan59 發表於 13-1-17 23:59
I am so excited if I can meet with him after 40 years.....
可以講陳主任精神好好, 佢唔記得我係邊個, 我同佢提返四兄弟姊妹都係舊生, 兼講埋家姐同大哥個名畀佢知, 佢仲記得丫~~

ANChan59  Check your PM  發表於 13-1-18 00:30
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~
‹ 上一主題|下一主題