用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 滬江小學
go

滬江小學 [複製鏈接]

請問滬江小學好唔好?會唔會好谷?請俾啲意見。謝謝!
   1    0    0    0

回復 chrislaw001 的帖子

不是hea學校, 考試功課都有一定數量, 我聽同事講都谷的......

環境清幽,校風純樸(很多中學老師讚學生乖)全年2小考2大考均算入期考分.功課~6/7份,上到P.5-6多D(不過間間都係).課外活動上音樂較強(但一入樂團,每星期練3日連所有長假,暑假都要)

個校長非常關心學生,如上次小兒勁濕疹,她主動致電問家長小兒情況又比advice.上學放學會見她在操場与學生家長傾談,有時連送午膳都會見到她.可惜好像要退休了‧

謝謝您Rebecccasinyy,想再問多少少?學校的老師是否很嚴,考試的範圍是課內或課外為較多?如果校長要退休,知唔知那位主任會上位?係唔係中文教學,接上中學有沒有困難?唔好意思問您咁多問題,因為我想俾我小朋友選擇這間學校,所以想詳細知多啲。衷心謝謝您的幫忙!

是普通話教中文嗎?

My friend's daughter is studying there and she says the homework is ok, she is working mother and no need to worry about her homework.
‹ 上一主題|下一主題