用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問培正收唔收9月10月細B?
go

請問培正收唔收9月10月細B? [複製鏈接]

如題。一班入面多唔多9月10月細B?有冇家長可以分享下?

0    0    0    0

收!其實只要你小朋友面試有反應,坐定定夠獨立都有機會!

回復 tam_bb 的帖子

係呀, 千祈唔好咸, 可以獨立自己跟老師指示便可。

引用:回復+tam_bb+的帖子 係呀,+千祈唔好咸,+可

原帖由 rainbowcov 於 13-01-04 發表
回復 tam_bb 的帖子

係呀, 千祈唔好咸, 可以獨立自己跟老師指示便可。
因為之前見「幼師」個post,話就算細B和大B面試表現一樣,但學校都會收大B先。所以,even細B冇哭,自己入去in,但培幼會否都只考慮大B,不考慮細B呢?所以想知有冇培正家長可以分享下,現在班中有冇9月10月細B。 (我囡囡10月細B,面試當日冇哭,肯自己入課室面試。但下個月才出result,令我成日諗:「會否有機會呢?」,但一想到阿囡係10月細B,又即刻會諗,:「邊有可能吖!」⋯⋯心情矛盾⋯⋯)

tam_bb 發表於 13-1-5 05:57
因為之前見「幼師」個post,話就算細B和大B面試表現一樣,但學校都會收大B先。所以,even細B冇哭,自己入去 ...
學校收生標準真係無得估,而培正咁熱門,你當唔係因為大B 定細B 問題,咁多人投考預左唔收好過,如果到時收咪當BONUS,重有成個月唔好估估下,會令到個心理壓力好大架,放鬆D~~
P.S : 我都係等PC 結果的一份子,我阿囡係大B,但今年考4間 (包括C), 一間AM OFFER,一間REJECT, 一間WAITING,所以唔係話大B 定細B 一定有著數,我阿囡讀緊N 班,平時對答表現都OK,但都唔係間間收,所以平常心,唔收唔代表阿囡有咩輸比人,當同間學校無緣囉...^^

其實收等同中六合彩三獎咁,實有人中,不過未必係自己,都係買個希望咁解

回覆:請問培正收唔收9月10月細B?

我識上年有10月細女收左,不過佢係叻女,連ST. CAT都收

‹ 上一主題|下一主題