用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 康傑(青衣)1月26號interview
樓主: 愚妹妹
go

康傑(青衣)1月26號interview [複製鏈接]

我囡囡都收到信了,收咗下午班,八月BB,今朝交錢WAITING 上午班,但機會好微。

不過都會讀,因為呢間學校啲COMMENT 都好...

回覆:康傑(青衣)1月26號interview

睇黎10月後既b都係waiting…………唔知要排幾多個先有

不是10月後,係9月後都是waiting ar

I think waiting = reject

愚妹妹你除了康傑還有報了邊間? 長康村個間村校收左我女。我都會照讀左先,k 班再報其他!

引用:I+think+waiting+=+reject +

原帖由 C蓓媽 於 13-02-05 發表
I think waiting = reject
X 2

引用:愚妹妹你除了康傑還有報了邊間?+長康村個

愚妹妹你除了康傑還有報了邊間? 長康村個間村校收左我女。我都會照讀左先,k 班再報其他!

...
我有報長發既兒童樂院,但要10月至知有冇位。最衰我懶,冇報多幾間

引用:我囡囡都收到信了,收咗下午班,八月BB,今

原帖由 GiannaBB 於 13-02-05 發表
我囡囡都收到信了,收咗下午班,八月BB,今朝交錢WAITING 上午班,但機會好微。

不過都會讀,因為呢間學校 ...
原本諗住n班ok, 5 駛煩k1呀嘛!收咗下午班都okay 呀!

想問老師問你點解想讀呢間學校,點答至好d

引用:Quote:原帖由+GiannaBB+於+13-02-05+發表我

原帖由 愚妹妹 於 13-02-05 發表
原本諗住n班ok, 5 駛煩k1呀嘛!收咗下午班都okay 呀!

想問老師問你點解想讀呢間學校,點答至好d:question ...
上網睇下果間學校嘅理念,吹下水話同自己稔嘅一樣,同埋最緊要話學校口碑好,比小朋友讀我好放心。跟住針對講下中意學校老師(經過開放日),覺得老師有愛心呀等等,總之一味吹

我地點吹都茅用啦、始終細b!

引用:Quote:原帖由+C蓓媽+於+13-02-05+發表愚妹

原帖由 愚妹妹 於 13-02-05 發表
我有報長發既兒童樂院,但要10月至知有冇位。最衰我懶,冇報多幾間
呢間我都有報,佢個校名好funny

我都報左兒童樂園呀,咁岩既

引用:Quote:原帖由+愚妹妹+於+13-02-05+發表原本

原帖由 angeljodi 於 13-02-05 發表
上網睇下果間學校嘅理念,吹下水話同自己稔嘅一樣,同埋最緊要話學校口碑好,比小朋友讀我好放心。跟住針對 ...
我都係咁吹,但難歒細b 既命運

引用:Quote:原帖由+愚妹妹+於+13-02-05+發表我有

呢間我都有報,佢個校名好funny
你哋幾時submit application? 我到時都係冇位啫!

引用:我都報左兒童樂園呀,咁岩既 +

原帖由 thybb 於 13-02-05 發表
我都報左兒童樂園呀,咁岩既
因為呢間可以一早報名,所以報咗先

愚妹妹 發表於 13-2-5 18:54
我都係咁吹,但難歒細b 既命運

咁我隻都係細B啦!!
比心機啦!!
如果唔怕遠,可以試下華景山莊BOXHILL,雖然係新校但其他分校口碑唔錯架!!

回覆:愚妹妹 的帖子

我上年年中報,佢話4月會通知interview

6月bb, 下午班。

不過,我都會放番依個offer出黎。因為我住荃灣,學校無校車提供真係麻煩,而且綠楊幼稚園waiting,剛剛話收我個bb,雖然都係下午班,但我會揀間近屋企。

你地waiting既bb唔好灰心,有好多人放番d位出黎。

荃灣思博都是新校,我都報了,你地都報下啦!boxhill我無報啦,好似超貴!

回復 愚妹妹 的帖子

其實我都係講事實, 我鍾意呢間學校除咗有好多正面COMMENTS之外,我認識兩個小朋友响度讀都讀得開心,家長又讚,所以有信心。
‹ 上一主題|下一主題