用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 喇沙小學 LSPS 小一家長交流區(2013/14)
樓主: icecream1222
go

LSPS 小一家長交流區(2013/14)   [複製鏈接]

回覆:InitialD 的帖子

未返學已有活動????

請問自行取錄的這兩天有沒有收到註冊證?還需要再去學校一次嗎?

回覆:icecream1222 的帖子

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
簽名被屏蔽

回覆:LSPS 小一家長交流區(2013/14)

簽名被屏蔽

wellcome all!

cupidshirley, 已分班?你怎樣知道呢?

引用:我想建立一個+whatsapp+群,大家唔介意的話

原帖由 icecream1222 於 12-12-30 發表
我想建立一個 whatsapp 群,大家唔介意的話,請pm你們的whatsapp 電話號碼給我組群。謝謝

...
仔仔幸運地成為喇沙一份子,想加入你們的2013 P1 whatsApp group, 互相交流,請問如何加入?

pm tel no. to - icecream1222

剛收到學校通知------2013年小一新生「暑期活動聯招日」
6月15(六)下午返校報名, 有籃球、足球、游泳、乒乓波、體操。
8月24日(六)上午9點, 為「小一新生家長會」, 學生不用參加。了解校規和評估要求, 認識班主任和科任老師。
7月12日(五)全日, 返校訂校服、買課本, 書包也有得買。也可自行購買。

我的小朋友將會入讀1A

[img align=right]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD5/86639/bb2.gif[/img]

回覆:DYJY 的帖子

係呀,註冊日,學校已告知,我仔1E班,有冇同班同學呀!

校服 - can we also buy outside? Is it Kam Lxxx at Mong Kok?

In addition to 8月24日 and 7月12日, are there any other days that parents or children need to attend?
I need to know the dates so that I can apply leaves. Thanks.

大家好,我叫John。我個仔來年讀1B班。昨日剛收到學校寄黎D通告,有暑期班同其他小一須知,記著要細閱內容。

我其實最擔心個仔點返學,因為我地家住將軍澳,兩公婆晨早就要返工,工人姐姐又新黎(乜都唔識)。如果搭校車要六點二十五分係屋企樓下等。唔知有無保姆車往返將軍澳至喇沙呢?

回復 munce 的帖子

可以,金X有買,但貴D。

貢獻勳章

無錯金X係貴少少 (真係少少),但當你洗完校服後,再熨埋,如是者經過一段時間,你會發現一分錢一分貨。D料真係靚D,著落都醒神D。其他唔好講,就講件校褸,學校供應商的薄 chit chit,條領又未熨貼,同金X無得比!

其實亦有其他校服公司選擇,不過PE衫就無啦,一定要幫趁指定公司,出面無得買。大家取貨時要check 清楚,因為質料真係唔精神。仲有一樣要留意,就係學校的 PE 衫會甩色,頭幾次洗要小心。

‹ 上一主題|下一主題