用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培道取錄收到未?
go

培道取錄收到未?   [複製鏈接]

各位如果收到取錄信盡快來報喜吧!祝好運!

2    0    0    0

係呀, 下星期便可以收到信, 好緊張!

學校說耍 4/1/2013 才會寄出.

引用:學校說耍+4/1/2013+才會寄出.

原帖由 KTP 於 12-12-27 發表
學校說耍 4/1/2013 才會寄出.
打去問了嗎?

回覆:培道取錄收到未?

我睇上年post 是早出信,到1月初就已經交留位費,所以成日心想會好快收到信!

想請問你地like培道咩?thx

引用:想請問你地like培道咩?thx +

原帖由 lovelyhobb 於 12-12-27 發表
想請問你地like培道咩?thx
我都想知培道其實有咩嘢優點? 因見佢中學係band2, 中學校舍好似好靚,但幼稚園同小學就一般。

我都是看口碑,個人偏愛傳統學校! 但講好定吾好相信入讀才可知道了!中學是band 2A 也不會太差,可能三,五,七年後追番上band 1行列也不定呢! 太長遠…… 如果收了我小朋友已好幸運了

希望大家都快D收到好消息!

回復 tekkulas 的帖子

請問從何得知中學既banding? 謝謝.

引用:回復+tekkulas+的帖子 請問從何得知中學既

原帖由 Janetlam263 於 12-12-28 發表
回復 tekkulas 的帖子

請問從何得知中學既banding? 謝謝.
上綱打中學band就有得睇!

I was a Pooi To Primary School graduate.   In our days, most students did not target Pooi To Secondary School.    Yes, Pooi To Secondary School was not particularly good and it's a girl school and it's a Chinese school.   But top students of Pooi To Primary School did go to schools like LaSalle, DGS (in my days) and these students continued to do well in those famous secondary schools.

我係培道中學畢業的。同學中有預科入培正,協恩,到日本留學,升美國PHD, 香港入中大一樣有。中學band 2A 都唔錯啦。小學部校舍係舊,但面試當日所見幼稚園部老師幾有愛心,又100%龍上小學,其實都係不錯選擇呀。

現在才開始報讀幼稚園,我最多只想像到小學階段,好難再評估到9年後會點樣!即使你想像得更美好也沒用,人生變化太多了!我都是這一句個: 取錄了就已經好滿足了

引用:我係培道中學畢業的。同學中有預科入培正,

原帖由 lingan 於 12-12-28 發表
我係培道中學畢業的。同學中有預科入培正,協恩,到日本留學,升美國PHD, 香港入中大一樣有。中學band 2A  ...
請問培幼上培小是收100%?

回復 Babycheriehk 的帖子

之前校长在简介会上话係100%直升的!

等待真令疲累! 時間又好似漫左好多甘

唔知今日會5會收到呢?

lovelyhobb 發表於 13-1-2 10:36
唔知今日會5會收到呢?

我睇唔會住掛,放假咁耐今日第一日返學。就算學校一返學即搞都最快要聽日。

我都好想今日收到呀

‹ 上一主題|下一主題