用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 留位德雅,收教育局信
樓主: cake05
go

留位德雅,收教育局信 [複製鏈接]

回覆:giannapoon 的帖子

應該不是!就算 Hold 了全部私小,也無違法!Hold 位要比錢!況且有錢也未必有位 Hold !

Jen123 發表於 12-12-26 17:41
教育部封信需要申請人簽名,如果你不回信,佢地應該無人會犯法冒認人地簽名放棄抽獎!

...
那封信只是放棄大抽獎才需要呈交?
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

咁奇架,有d有信,有d無信,我也是in完不久已收到取錄信,是正選嚟架

回覆:cake05 的帖子

不過,自己確實十分喜歡德雅,不過,需要 6 年付出,反而政府小學免費,所以,有些矛盾。

回覆:Jen123 的帖子

剛剛打去德雅問完,職員態度 100 分,回答清楚,又有禮貌,沒有影響,連一個接電話的姐姐態度也這麼好,又有包容力,真是一所真心辦學的天主教好學校。 Good !

德雅回答了甚麼?

應該係在自行已註冊的學生, 而又在私小交留位費的人, 才會收到信.

回覆:joanho66 的帖子

你 100 分全錯!我自行沒有,只有私小收咗,不知道詳情,請不要亂講。

joanho66 發表於 12-12-27 12:10
應該係在自行已註冊的學生, 而又在私小交留位費的人, 才會收到信.

如此言屬實,即係呢封「信」跟大抽獎應該無乜關係喎。

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

我打左去教統局,職員話應該每一位留左私校的都會收到信,但收吾到吾緊要,會繼續進入大抽獎階段。

希望幫到大家。
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

唔係太明。我自行衰左,只有德雅offer及交左留位費。無收到信,即係點?

virgokaren 發表於 12-12-27 16:28
我打左去教統局,職員話應該每一位留左私校的都會收到信,但收吾到吾緊要,會繼續進入大抽獎階段。

希望幫 ...

我都有一個朋友收到信, 我仔有一間私小收咗, 但無信! 而且其他有私小offer既朋友都無收到信喎!

引用:唔係太明。我自行衰左,只有德雅offer及交

原帖由 alicecmc2003 於 12-12-27 發表
唔係太明。我自行衰左,只有德雅offer及交左留位費。無收到信,即係點?
我 case similar to u ,我只留左TN一間。
我也沒收到信,教統局話一月中留意信箱,如收吾到大抽獎申請表,又想參加的話,要打去教統局,到時佢會教你點做。

引用:Quote:virgokaren+發表於+12-12-27+16:28+

原帖由 喵媽 於 12-12-27 發表
我都有一個朋友收到信, 我仔有一間私小收咗, 但無信! 而且其他有私小offer既朋友都無收到信喎! ...
會吾會分㧗寄呢?
我冇問添!

virgokaren 發表於 12-12-27 17:07
會吾會分㧗寄呢?
我冇問添!

我朋友仲要12月2X號前覆呢!

引用:Quote:virgokaren+發表於+12-12-27+17:07+

原帖由 喵媽 於 12-12-27 發表
我朋友仲要12月2X號前覆呢!
Anyway 吾緊要!
呢封信對留左位德雅,和參加統一派位完全冇影響!

喵媽  朋分都係回覆要參加派位  發表於 12-12-27 17:25

我也沒收到信, 但我女會參加統一派位.

回覆:留位德雅,收教育局信

只有住熱門抽的address,教署才問,因教署要數借幾多位

引用:只有住熱門抽的address,教署才問,因教署要

原帖由 zzbchu 於 12-12-28 發表
只有住熱門抽的address,教署才問,因教署要數借幾多位
我果區出名超額,吾夠位要借的。
我有d懷疑教署諗住大家一定會玩大抽獎,所以抽樣揀d問下,作為統計之用。

回覆:留位德雅,收教育局信

封信係叫你選擇抽唔抽獎,有得比你tick,抽唔抽都要覆,而唔係唔抽先至覆,大家要小心看清楚!

‹ 上一主題|下一主題