用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 12月B的煩惱
go

12月B的煩惱 [複製鏈接]

仔仔12月尾出世,上年學校話佢係細B唔收,咁咪比佢做大B!報名時已寫明報13-14年N班,報5間....ln了2間話唔收等後補。一間話12-13年插班生已滿,打去問話會再安排,其餘2間仲未收到信?!點算好呀〜
   1    0    0    0

回覆:12月B的煩惱

你係2010年12月B想報13-14年N(2歲)班?咁頭兩間on waiting 的,即刻寫求位信,親身交到比校長更好,話會再安排那間,假設您跟足指定情序及時間交表報下年N班都以為您想插班既話,不讀也罷,行政這麼混亂。另外未有信的兩間,可以留意EK其他人收到信未,再唔係直接打去問,通常都樂意答你的,唔洗估估下。仍然擔心既可再報多幾間,好似維記都仲未截止。Good luck!

其實未收信的其中一間,我10月中有至電問學校,佢地話1月開始面試,到12月再打去問竟然話交表後2-3個月會收到面試信,我話未收到時,佢話唔清楚,付責老師放假叫我明天再打。我再打去問:老師又話3-4月才面試

回復 JoyceNgYY 的帖子

Thanks,請問維記即係邊間

Jane1983  維多利亞  發表於 12-12-26 17:25

回復 magicscat 的帖子

THANKS

介唔介意講係邊間?睇下EK有冇人知?

維記即維多利亞,另外聽講學之園、英藝、及幾間新開的KG如Baptist Oasis, 火炭Joyful, 將軍澳比諾等都好似仲收緊form, 其實您都仲可以打去您自己屋企附近d村校,分分鐘立即插班番學都有可能。

回復 JoyceNgYY 的帖子

我係深水埗區

試下baptist oasis 或者大圍新開的英藝?

Pn 若找不到出名的,是但找間屋村的都要讀注,有讀pn考k1有優勢!

回覆:magicscat 的帖子

Then did you also apply k1 for 2013-2014? My son is also dec small b. can't get any offer for pn last year but get few k1 offers this year .

因我想仔仔做大仔,所以報左幾間學校n/k1,但全部無消息
‹ 上一主題|下一主題