用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 有冇比小朋友小過people impact 之課程?
go

有冇比小朋友小過people impact 之課程? [複製鏈接]

如題,我想知他們的brain impact or leader impact 課程好嗎?有用嗎?

1    0    0    0

happyhebe 發表於 12-12-23 16:13
如題,我想知他們的brain impact or leader impact 課程好嗎?有用嗎?

我亞囝係本身係旺角上BABY IMPACT既堂,剛係10月升班升左去PEOPLE IMPACT既LEADER IMPACT.

本身我想亞囝升上BRAIN IMPACT既班,但經過導師觀察亞仔上堂既表現,我都接納左導師既意見比亞仔上LEADER IMPACT。

我仔係BABY IMPACT讀左半年,我覺得佢地D導師好有經驗,係上堂既每個遊戲之後都會同我講返亞仔既表現,有邊方面做得好,邊方面需要加強返都會講得好詳細。依家返左LEADER IMPACT 2個月,每次落堂老師都會主動同我講返亞囝果日既表現,仲會比返D ADVICE我點改善亞囝既問題。

因為我個囝係獨囝,平時無咩人同佢玩,返學就只有同年紀既小朋友一齊玩,但係LEADER IMPACT佢上緊果個課程,班入面既小朋友係3-6歲,亞囝有機會學習點同大少少既小朋友相處,因為佢年紀較細(3歲),玩TASK既時候佢多數做FOLLOWER既角色,但我覺得做FOLLOWER都有得着,因為佢可以透過觀察其他哥哥姐姐既表現從而學習到應該如何去做LEADER,亦可以學到咩係TEAMWORK,TEAMWORK點提升EFFICIENCT。暫時上左2個月,我覺得亞仔係EQ方面有進步,學識左要耐心聽人講野。

我個人好滿意PEOPLE IMPACT既課程,希望我既分享對你有幫助

不過好貴LOR

回覆:有冇比小朋友小過people impact 之課程?

唔該你,我都想比我囝囝試,但因為都幾貴,所以想問問其他人效果如何才決定

回覆:acepno 的帖子

冇記錯應該係$350一個鐘,每次要上2個鐘,好貴!

fa_chan 發表於 13-1-9 09:17
冇記錯應該係$350一個鐘,每次要上2個鐘,好貴!

正價係真係要$350/HR架!
不過我上次同朋友一齊JOIN,佢地比左個2人同行既SPECIAL RATE我地

佢地間中都有出D SPECIAL OFFER架,我有朋友試過上佢地度聽講座,好似聽完後3日內報名都有折架! (不過我真係唔係好肯定,因為我本身有2人同行果個優惠,所以我無留意朋友既優惠詳情) 你可以得閒就打去問下佢地有咩SPECIAL OFFER做緊

引用:Quote:fa_chan+發表於+13-1-9+09:17+冇記錯

原帖由 De_baby1 於 13-01-09 發表
正價係真係要$350/HR架!
不過我上次同朋友一齊JOIN,佢地比左個2人同行既SPECIAL RATE我地
請問個2人同行既優惠價係幾多?可唔可以分享下你小朋友讀左E個課程後有咩得著?

引用:上過,+沒有什麼特別,+超貴,+話上堂用英文,+

原帖由 babylove75 於 13-01-10 發表
上過, 沒有什麼特別, 超貴,
話上堂用英文, 但其實不是, 好多時講中文,
上完沒有什麼進步.
Thanks for sharing !!!!

我覺得佢地D堂好無聊,以前湊過對小朋友去上堂,老師上完堂會報告小朋友既表現。成日係到玩集體遊戲或者有D task,跟住又係到講小朋友做到乜乜乜做唔到乜乜乜。咁又點?間野成日係到賣廣告話資優兒童又IQ130up:;pppp: 讀完唔知得到乜野,亦唔覺小朋友IQ or EQ or AQ有提升。得到既只係張證書而已

不過我覺得都好睇個導師的帶領,我之前聽朋友講導師有心教,唔係HEA住小朋友都有幾大的成長,至少在社交上。

回復 isababy117 的帖子

乜上完COURSE唔係有Test可以測IQ升幾多既咩?

間野在那?

‹ 上一主題|下一主題