用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 南區女生選校~~~問banding ???
go

南區女生選校~~~問banding ??? [複製鏈接]

想問以下中學banding ?     1.真光書院(利東)     2.浸信會呂明才(利東)     3.聖伯多祿(香港仔)     4.鄧肇堅維多利亞官中(灣仔)     性格文靜內向     因咪有成績表 不知是band 幾學生     如選以上  哪兩間較好?   

elbar  首選 金文泰 / 浸信會呂明才(利東)  發表於 12-12-22 09:52
   0    0    0    0

回覆:南區女生選校~~~問意見

1,2都係南區熱選,女仔好彩有女校簡下

最緊要係知道banding先知點選好喎

平均分約80-85     (保守估計當80)    英文,常識較好   數學飄忽    又無成績表   又咪知banding      頭痛死      心水係真光  機會大嗎?     

引用:平均分約80-85+++++(保守估計當80)++++英文

原帖由 QuestionBeen 於 12-12-22 發表
平均分約80-85     (保守估計當80)    英文,常識較好   數學飄忽    又無成績表   又咪知banding      頭 ...

機會一般

英文,常識   在85-95之間   但被體育,普通話拉底

醒目開學勳章

QuestionBeen 發表於 12-12-22 17:08
英文,常識   在85-95之間   但被體育,普通話拉底

呈分試成績唔係計平均分架...好似係9..9..9..6..2..1..咁...唔知有冇記錯...

回復 慧妮會員 的帖子

我都知!  中英數 x9     常 x6     視x3  音x2    但學校答覆話 band 2 頭或中    個老師好似估估吓  都唔知信唔信佢好  校長做野又亂  好煩呀!     

1,2 ,4都係band 2,但1.的校風較好。建議你在放學時段直接在的學校門外觀察一下。

回覆:QuestionBeen 的帖子

你要知banding先可以選校,體育科唔使呈分,最起碼要知全級名次,對比上年差不多名次嘅派位结果先可以選合適嘅學校。

回復 leoncf 的帖子

贊同,學校門外觀察一下。:D

點解唔諗吓培德呢?

今日派成績表,希望可以知道 banding !   

回復 leoncf 的帖子

五年班開始已經不時留意,再加上觀校,再睇老師同學生嘅表現,首選已揀定,現在頭痛第二選,不知應該博一博揀聖方濟各,還是保險d 留返喺南區!   因聖方濟各會睇(P.4-P.6)資料,P.4較多獎,想試吓,但又驚第一,二無得面試,到時大抽獎仲頭痛!!   
‹ 上一主題|下一主題