用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 Autistic recover network 好不好?
go

Autistic recover network 好不好? [複製鏈接]

請問

有沒有人聽過 Autistic recover network

是上ABA的

因為學費很貴~每小時$300

所以想問一下好不好?

2    0    0    0

回覆:Autistic recover network 好不好

我個小朋友由一歲+個月到而家上左兩年,學到好多野,开头一星期四曰,而家一星期一曰,但讵同時有上speech therapy  n sensory integration..因為讵开头净係对英文有反應,所以用ARN.後来慢慢pick up 中文。我又有比顧小培的supplements 他,跟住真係多口左發音,但又hyper左,所以停左,試口左幾隻魚油,效果一般,而家用v字头ok....近兩個月上埋dynamic listening.又同讵去完旅行,返黎進步好多!
唔好意思,講甘多題外話,但我行過呢条路,明白有幾傍徨,希望呢的資料都幫到你地小朋友。

請問乜野係dynamic listen?你覺得對小孩有幫助嗎?

引用:請問乜野係dynamic+listen?你覺得對小孩有

原帖由 bbqiu 於 12-12-28 發表
請問乜野係dynamic listen?你覺得對小孩有幫助嗎?
Dynamic listening 係類似音樂治療,係我一個朋友介紹,她女兒有selective mutism ,話聽左進步好大,不過成個療程好長,要兩年幾.不过我今日唔比荷包蛋他食,因為蛋黄生,他竟然識問“点解小朋友唔食得生蛋?“下午我叫他名,他又識話“你叫我乜野事呀?“雖然我唔知关唔关dynamic listening 事,但他以前係唔識講呢d架。其实我真係試好多野,除左chelation 同針疚唔敢試,遲d可能髗胝骨按摩都會試,因為佢已經無咁驚陌生人。

viscattery 發表於 12-12-29 00:14
Dynamic listening 係類似音樂治療,係我一個朋友介紹,她女兒有selective mutism ,話聽左進步好大,不過成 ...
請問音樂在那裏上? 大約要幾錢收費?

引用:Quote:viscattery+發表於+12-12-29+00:14+D

原帖由 djlove 於 13-01-04 發表
彭氏 & 明德兒童發展中心 有

引用:Quote:viscattery+發表於+12-12-29+00:14+D

原帖由 djlove 於 13-01-04 發表
我仔上的在湾仔。$6xx一次,個半鐘

引用:請問乜野係dynamic+listen?你覺得對小孩有

原帖由 bbqiu 於 12-12-28 發表
dynamic listening 係舊名。現稱 iLs, integrated Listening system. 網上有資料,亦有列出認可的 provider.

‹ 上一主題|下一主題