用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 小一生留堂至六時
go

小一生留堂至六時 [複製鏈接]

老表的兒子小一,就讀衛理道普通小學,它名為融合,實在把所有特別需要的學生分成一班,較淺來教。
小朋友頑皮,老師突然叫留堂,又不事前通知家長,使家長白走接送。
有次更留至晚上六時,但老師一早便溜之了了,妄顧小朋友安全,全校只有一個小朋友和一個校工,老表接放學,按門十五分鐘也沒人應,打電話又沒人聽,嚇得老表差點兒便報警。
但學校支援不足,情況很難改善。
   0    0    0    0

請問是那間衛理小學, 謝謝!

回復 Reddish 的帖子

所以真係好睇間學校,其實間間都唔敢話自己唔係融合,因伯俾人投訴話歧視.

我有個教書朋友話有D學校將政府俾資助特殊需要小朋友既錢唔係用係個小朋友身上.
但我個仔好好彩,佢嗰間算係名校,我最初擔心得好緊要,但係原來佢地好好,好支援個小朋友,又有社交小組,又有言語治療師同佢做訓練,又唔駛我俾錢,老師都好幫佢手.
所以真係睇你好唔好彩

無論個小朋友係唔係特殊, 個老師都唔應該留人堂自己走左去囉~ 真係要打去投訴個老師, 萬一第二個佢又係咁處理, 唔見鬼左人地個仔佢有冇得賠呀??!! 太過份喇個老師.

引用:我有個教書朋友話有D學校將政府俾資助特殊

原帖由 AgnesMok 於 12-12-22 發表
我有個教書朋友話有D學校將政府俾資助特殊需要小朋友既錢唔係用係個小朋友身上.
但我個仔好好彩,佢嗰間算係 ...
請問可否pm我你那間學校名稱?

‹ 上一主題|下一主題