用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 其實教育局有沒有把中學分等級呀
go

其實教育局有沒有把中學分等級呀 [複製鏈接]

其實教育局有沒有把中學分等級呀 ?
他們有把全香港中學分banding 嗎 ??
   0    0    0    0

無架,咁做會label左D學校....其實banding係小學老師,比我地家長一個參考,

比我們易些看下仔女的成績可以入邊間學校.....
spw

回覆:spw 的帖子

梗係有啦,每個校長每年都會收到派入學生banding嘅平均數,不過就保密,全校得幾個人會知。咁你話edb知唔知呢?

我覺得係家長label左中學,然後將已被教局label的同學放入家長已label的中學當中。教局是幫兇,家長是元兇。

就算以前沒有banding的時候,考完升中試,個個四圍搵學校,手拿一級的同學未又係自動自覺走晒去幾間X仁、X皇的學校。
:verycold: :verycold: :verycold:

選好及適合孩子的學校,應該唔係選組別,其他人講甚麼組別就由他吧!

bbstart  Agreed.  發表於 12-12-21 15:21
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.
‹ 上一主題|下一主題