用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍嗚出result未呢?
樓主: lovelyhobb
go

劍嗚出result未呢? [複製鏈接]

已有 offer, 就算 KM 有 offer 都會放棄, 希望幫到其他人喇.

打去問話24/12前出結果

引用:已有+offer,+就算+KM+有+offer+都會放棄,+

原帖由 angielam10 於 12-12-18 發表
已有 offer, 就算 KM 有 offer 都會放棄, 希望幫到其他人喇.

引用:打去問話24/12前出結果

原帖由 cani09 於 12-12-18 發表
打去問話24/12前出結果
即係今星期

回覆:劍嗚出result未呢?

仲有3日。。
得咁少位,如果有offer我肯定開心到喊

引用:回復+lovelyhobb+的帖子 i+will!!!+i+thin

原帖由 aaapo 於 12-12-18 發表
回復 lovelyhobb 的帖子

i will!!! i think my girl suits KM more...also they have PN and i dont have  ...
咁你而家有咩offer?

回復 BB成長期 的帖子

我都好似冇NO.

希望CHRISTMAS前收到消息, 無論好定5好都有一個答案!

一個大B IN左7間(仲有一間未IN),而家收到 2封WAITING 2封REJECT...第3封REJECT都應該黎緊因為上星期阿仔IN發住燒去IN龍校爆喊...... 對一個識答晒問題表達應對OK咩都做到既小朋友咩OFFER都未有... 做父母真係好D失望! ... 老公問我係咪報得太少、填問卷填得5好、IN得麻麻、準備唔夠......?!

經過打擊後都已平靜落黎... 其實阿仔已做得好好, 只係競爭太大、學校收生準則唔同.... 雖然唔好抱太大期望,希望等待會帶黎驚喜啦!呢次經驗都學懂面對失敗同調節自己心態... 學識肯定小朋友能力!雖然收到既結果唔好仍要讚賞自己孩子(好難呢?!)

而家已用平安既心去等消息...(冇之前咁緊張...不停追問派信未) 阿Q D咁諗...等大家揀定晒, D位出返黎... 可能希望有機會有2-3間俾我揀下....而且睇大家點揀既POST令我清楚揀學校方向。 再阿Q D... K2都會大執位, 到時再插班!哈哈!

講講下好快又考小一,到時又爭崩頭!

所以我祝大家和自己都好運,未有OFFER既同我地一齊努力!共勉之!

最後如果大家收到信記得通知我,等我放工即係返屋企CHECK信

maggiemai77  its just the beginning of their life.... lets add oil together...  發表於 12-12-20 10:46
maggiemai77   keep positive, Mammy... i have been there and i totally understand your feeling.... i appreciate your attitude to you kids... you are a very good mum and your kid is lucky....  發表於 12-12-20 10:45

得20個位,就算等waiting都無咩機會

好有問題 發表於 12-12-19 10:18
得20個位,就算等waiting都無咩機會
positive D 啦! 係咪真係20個位冇人知.... 學小曳人 話齋如果真係好LIKE KM要有耐性架!

你有OFFER未?

我無報劍嗚,因為我係在職媽媽,我計過劍嗚有N班直上,又小班,如果扣除D位留俾有關係人士,我估放出街的位好小

我囡讀K1,我舊年第一輪都係只有WAITING,最後係6月比我WAIT到果時我己經比晒錢某九龍區無學劵K,最後因為KM係我最心儀既K而放棄左

所以,想讀KM,真係要有耐性,祝各位好運

lovelyhobb  多謝你!  發表於 12-12-19 12:00

其實km咁全面...
點解有d考到kv同sc要轉校呢?
雖然明知位小 但我都想試一試 哈哈

小曳人  人各有志!  發表於 12-12-19 11:43

我已經5左寄望佢收我....n班有in...k又in過...但我在n班學校有家長 n班有in...k再in...2星期call佢 叫佢插2月n班....真係好奇怪...我n時寫左3封求位信都無回音...佢咩都無做...大家都in k...佢就call佢...5知關5關人地家長工作背景事呢...我就覺得睇背景收生了.....

我個都係大B, 已有 offer, 所以我會放棄 KM, 我支持你架, 希望在人間, 可能好既學校黎緊, 唔好灰心.

lovelyhobb  thx so so much!!  發表於 12-12-19 12:01

引用:我已經5左寄望佢收我....n班有in...k又in過

原帖由 bearwhat 於 12-12-19 發表
我已經5左寄望佢收我....n班有in...k又in過...但我在n班學校有家長 n班有in...k再in...2星期call佢 叫佢插2 ...
我都寫過兩封求位信架 不過n in時太早都未訓醒 全無反應
唔收正常囉 哈哈

如果睇家庭背景收,咁可能收錯左我地xdddd

小曳人  乜你咁睇自己呀!我覺得學校無揀錯你喎!  發表於 12-12-19 11:45

小曳人  乜你咁睇自己呀!我覺得學校無揀錯你喎!

我地背景超低微xdddd我家爸爸學位都冇一個,更過份o既..係我地兩個個樣完全唔似識教仔

lovelyhobb  同埋我好欣賞你好肯分享學校資訊, 讚!如果有幸我仔被KM收左, 我一定要請教你更多!  發表於 12-12-19 12:04
lovelyhobb  唔好咁講, 呢個年代教育小朋友真係5容易, 你謙虛已很可取!  發表於 12-12-19 12:02
‹ 上一主題|下一主題