用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問think難唔難考入的
go

請問think難唔難考入的 [複製鏈接]

請問think難唔難考入的
   1    0    0    0

回復 yokiyau 的帖子

好難答!收生標準冇人知!考到便覺得容易,考唔到就覺得難

ekhc  人㚒人緣  發表於 12-12-28 01:12

引用:回復+yokiyau+的帖子 好難答!收生標準冇

原帖由 iriskwokmama 於 12-12-16 發表
回復 yokiyau 的帖子

好難答!收生標準冇人知!考到便覺得容易,考唔到就覺得難 ...
Exactly! I got it then think its easy

回復 judymohello 的帖子

應該無160咁多tim, 因為我問過學校, 佢地話上下午各四班, 每班12人, 一共只收96人(PN), K1我唔知幾多人一班.

minirat  每班12個學生或1個老師對12個學生?  發表於 12-12-19 15:54

Think 不但有K1 back up, 佢既小學 - 朗思國際學校亦會優先選收 Think 既學生, 變相小一亦有back up.

回復 activerabbit 的帖子

係呀! 有小學backup都好重要, 而且口碑都ok, 但就無中學...

同意, 假如心儀嘅小學考吾到, 起碼有自己嘅小學back up, 吾洗去大抽獎, 抽埋d不知名嘅學校, 點計都穩陣d.

呢間小學行ib, 又無ib中學無往績, 唔唸呢樣會好d, think對大b唔難考, 對細b有難度.

有小學同中學back up 嘅, 我只知 Victoria 同浸大, 有offer當然好, 但冇嘅就要退而求其次 lou.

it is hard to say it... i got so many friends they got an offer there...
Think got at least 3 campus in HK...

引用:估計約2000人報,+只收160個PN位左右....,+

原帖由 judymohello 於 12-12-19 發表
估計約2000人報, 只收160個PN位左右...., 而且老師說佢地比PN KIDS先選K1 Class, 已經有好好Back up, 佢學 ...
Thanks

‹ 上一主題|下一主題