用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York PN Interview
樓主: Jingle-Bell
go

York PN Interview [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+kumiso+於+12-12-23+發表係EK

原帖由 JoyceNgYY 於 12-12-23 發表
我覺得只係apply大B度,細B識哂都未必得。上次去簡介會校長都暗示唔多想收細B啦!

...
咁我個囡係4月B偏大唔細咁你估有冇機會呀?但佢小過一半指令能做到,還有我都唔係in得好?你點睇呀?好緊張呀?

請問in家長咩問題呢? 我in時, 老師只問我why選york, 如果bb考入, 要唔要校車咋~

引用:Quote:原帖由+JoyceNgYY+於+12-12-23+發表

回復 JoyceNgYY 的帖子

校長有無講點歸納大細B? 5月B, 6月B係邊大定細呢?THKS!

回覆:karinepig 的帖子

其實簡介會時校長都講左唔收細b入PN ,就算有位都收六丶七月B。直至出年如果有插班位,至有希望。不過就算入唔到pn,佢地都話會出定K1offer。

謝謝回覆~ 即6月,7月仲歸納為大B, 我仲以為1月,2月先係大BB~

回覆:karinepig 的帖子

唔知六七月係大定細B,不過佢講六七月B仲有小小希望會收,打後果d唔使諗。所以我細b囡in得唔錯都唔使諗PN

引用:Quote:原帖由+kumiso+於+12-12-23+發表咁我

原帖由 naughtybj 於 12-12-23 發表
唔....應該呢....唔得機會多過得嘅機會dd...
我都係打定輸數啦

回復 kumiso 的帖子

我都唔知呀, IN果日係我去傾咖, 老公佢唔理-.-
佢都問我點解會揀YORK同平時帶小朋友去邊,
我囝IN時個MISS都問左佢成4,5次野, 要佢揀...阿囝係為食, 所以揀生果時較『由』疑,
其實今次IN我覺得囝俾我想像中好得多,
最少佢無扭, 人地俾野佢揀都叫快手,
而且都會肯俾返D野俾MISS (我見有BB唔肯俾仲要扭),
差不多全程佢都有笑容,走時我地叫佢要同人88, 佢仲送埋飛吻...
今次最阿囝第一次IN學校, 佢既表現認真超出我意料之外...
之前去家長會個TALK 校長俾我感覺唔太想收細B,
(現實果日真係有幾個同時段IN既BB係12月31日
就算今次唔成功, 我都唔會認為係囝囝表現唔好既問題...

引用:回復+kumiso+的帖子 我都唔知呀,+IN果日係

原帖由 Chirley 於 12-12-28 發表

我都唔知呀, IN果日係我去傾咖, 老公佢唔理-.-
咁你個仔in完後老師有比禮物仔你個仔呀?我個女唔知係咪見得差,老師既指令只能做到少過一半所以我個女無禮物呀,但我見其他小朋友做得到指令個D係有小禮物架!

有禮物仔呀,  我無留意其他人有無,
不過睇post見其他媽媽話都有...
‹ 上一主題|下一主題