用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YORK AM Vs SC PM ---BOTH international stream
樓主: lovekidss
go

YORK AM Vs SC PM ---BOTH international stream   [複製鏈接]

回復 Ononma 的帖子

贊成

http://www.baby-kingdom.com/foru ... ead&tid=6492663

路過見到

回覆:YORK AM Vs SC PM ---BOTH international stream

回覆:YORK AM Vs SC PM ---BOTH international stream

各位,如果你地好想入York international班, 報Fannyee Playgroup 就得喇。想入SC我就唔知點途徑可以必收。

回覆:hs_mama 的帖子

何必咁講說話呢,兩間各自有各自賣點。新一年,大家新年進步,大家仔仔女女都入到自己心儀的學校。

見咁熱鬧,忍唔住講幾同。

之前我對york 有少少反感,的確有原因。但近排再想,小朋友入到york.  父母能負擔頗高的学費,学校提供良好的環境,已非常幸福。咁優良的陪訓,相信小朋友應可以準備考心儀小学。

唔好浪費時間鬥氣,上呢交換有用資料仲實際。

happy new year

Jane1983  Agree!  發表於 13-1-1 17:36
luckyveronique  agree  發表於 13-1-1 10:02

其實當大家係咁話york商業,掛住揾錢,又有無人真係知一間不是政府津貼的學校要點生存呢?我唔sure幼園係點,但我是一dss中學的老師,即學校亦要揾方法令自己有收入,先可以improve學校設備,留住有年資的老師,請更多助教幫學生補底等等,為的只想提升學生能力,但事實樣樣要錢。收多錢不等於教育唔好,我地每個老師都好俾心機教每一個學生。

醒目開學勳章

你地講D學校商業化, 令我諗起鮮魚行學校, 呢間咪唔商業化之餘仲有免費野派返比家長

其實只要係學費、雜費和書薄費清清楚楚,無額外開支,咁家長計到數,覺得值就讀,都可以接受。

引用:你地講D學校商業化,+令我諗起鮮魚行學校,+

原帖由 stesuk 於 13-01-01 發表
你地講D學校商業化, 令我諗起鮮魚行學校, 呢間咪唔商業化之餘仲有免費野派返比家長 ...
哈哈,笑死我!

引用:回復+ky201105+的帖子 甘你知唔知扣徐開支

原帖由 tgrm 於 13-01-01 發表
回復 ky201105 的帖子

甘你知唔知扣徐開支學校有幾好賺。
人地賺幾多關你咩事? 係咪要攞返d錢出來同你分? 非學卷學校= 牟利, 打開門做牟利生意,唔賺做來托呀?

這位TGRM的人不需要理會的, 因有約克的討論, 他就會入來攻擊:;pppp:

引用:這位TGRM的人不需要理會的,+因有約克的討論

原帖由 gigiwin888 於 13-01-02 發表
這位TGRM的人不需要理會的, 因有約克的討論, 他就會入來攻擊
明白....

‹ 上一主題|下一主題