用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 急!請教迦南幼稚園(嘉林邊道)第一輪interview ge形式 ...
go

急!請教迦南幼稚園(嘉林邊道)第一輪interview ge形式? [複製鏈接]

由於明日要in迦南幼稚園(嘉林邊道) ge第二輪interview 。故請教已in過第一輪的各位mama,interview的內容,Many thanks!
   0    0    0    0

唔駛驚, 呢間多數都收........

我個FD 話老師會問小朋友叫咩名, 然後做些指令, 如老師推架車俾小朋友叫小朋友推返俾老師. 然後老師手上有3朵不同色的花, 桌上都有3朵, 老師PASS佢手上的花俾小朋友叫小朋友放返同色的位置.
我FD 個小朋友全部做岩晒, 不過老師全程用中文, 個小朋友唔識聽中文, 媽媽在旁翻譯英文, 佢話老師面都黑埋, 結果唔收.  

回復 mntabo 的帖子

多謝回覆!希望阿仔明日開声喇!

點解咁好有第二輪interview~我個仔個日問早上吃了什麼,叫乜名,邊個同佢來,比圖片佢,叫佢講係乜野,玩推車車玩具.雖然沒學卷,地方也不是很大.但聽閒老師很好,所以評語也來得平均~收了我個仔~我就決定讀了~祝你好運~

mntabo 發表於 12-12-12 14:41
我個FD 話老師會問小朋友叫咩名, 然後做些指令, 如老師推架車俾小朋友叫小朋友推返俾老師. 然後老師手上有3 ...

其實你朋友如果打算比小朋友讀迦南, 就冇理由可以比個小朋友唔識聽中文架喎, 咁情況其實應該好多間都唔會收.
‹ 上一主題|下一主題