用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 學芭蕾舞,毛妹/王仁曼/SDM?
樓主: rosewong
go

學芭蕾舞,毛妹/王仁曼/SDM? [複製鏈接]

回覆:學芭蕾舞,毛妹/王仁曼/SDM?

引用:我唔同意!我女在王仁曼學了六年,每年暑假

原帖由 karen55407 於 13-07-15 發表
我唔同意!我女在王仁曼學了六年,每年暑假只要有考試便可參與大型表演。至於小型表演一般由負責老師揀佢嘅 ...
我囡學左兩年!pre-sch 1 & 2!從冇表演

引用:Quote:原帖由+karen55407+於+13-07-15+發表

原帖由 zuzu888 於 13-08-04 發表
我囡學左兩年!pre-sch 1 & 2!從冇表演
請問邊間分校?

請問王仁曼幾錢?多什貴嗎?

回復 zuzu888 的帖子

最早係Primary先可參演明日之星演出!

引用:回復+zuzu888+的帖子 最早係Primary先可參

原帖由 karen55407 於 13-08-04 發表
回復 zuzu888 的帖子

最早係Primary先可參演明日之星演出!
一星期一堂定兩堂?

唔記得Primary係一堂定兩堂

請問王仁曼是否根據歲數來分班?還是要考試來分班?我小朋友5歲,之前亦無任何芭蕾舞底。
普遍幾來才去到Primary 1?

引用:請問王仁曼是否根據歲數來分班?還是要考試

原帖由 TYBB1 於 13-08-06 發表
請問王仁曼是否根據歲數來分班?還是要考試來分班?我小朋友5歲,之前亦無任何芭蕾舞底。
普遍幾來才去到Pr ...
考Royal Academy of Dancing試係按歲數,考primary要足6歲

回覆:TYBB1 的帖子

英國RAD 分pri primary, primary, grade 1 - 8的芭蕾舞考試,由足5歲開始考,大部份香港芭蕾舞學校都有得報;王仁曼都係報呢個,其他有D會報澳洲或大陸的考試

回覆:學芭蕾舞,毛妹/王仁曼/SDM

我呢三間都唔會考慮,因為通常大集團d老師quality 都好參次,因為好多都係d高班嘅學生去教pre school / lower grade 的同學。我會揾d小規模嘅學,d老師通常會係自己教番(已有tc牌)。
p.s.我係學左ballet好耐的,from2歲to now(2x), 已考grade 8

Angel_mak 發表於 13-8-6 22:52
我呢三間都唔會考慮,因為通常大集團d老師quality 都好參次,因為好多都係d高班嘅學生去教pre school / low ...
王仁曼教初班(九龍灣)係有senior teachers教, (年紀唔係senior), 高班學生係助教, 表演前因有大量學生上課, 一個老師加兩, 三個助教一起上課

回復 tabo911 的帖子

Pre-School 1 同 Pre-School 2 一星期一堂, Pre-Primary 開始要一星期兩堂

SDx真係超差, 差都無朋友, 勁唔專業,
王仁曼呢, 成十八個人一斑, 我都唔知那麼多人, 點上堂,

奧運站附近有冇王仁曼或毛妹芭蕾舞、謝謝

引用:一定唔揀SDM,學過暑期班覺得佢地太呃錢,

引用:SDx真係超差,+差都無朋友,+勁唔專業,王仁曼

引用:我覺得SDM唔專業,非常商業化,同意之前有

引用:奧運站附近有冇王仁曼或毛妹芭蕾舞、謝謝

原帖由 aimlee 於 13-08-07 發表
奧運站附近有冇王仁曼或毛妹芭蕾舞、謝謝
最近地鐵站的係九龍灣(王仁曼同毛妹)或荃灣(王仁曼)

回覆:edith208 的帖子

senior teacher?但佢有無考教師牌,跳得好高級,唔代表教得好,最好check吓有無受過RAD teacher certificate 嘅訓練

‹ 上一主題|下一主題