用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 根德園vs民生,請比意見
go

根德園vs民生,請比意見 [複製鏈接]

收到根德園及民生K1班同為下午的offer,大家會點選,請比意見,謝謝!
   2    0    0    0

民生是一條龍, 有net .

回覆:根德園vs民生,請比意見

我小女(9月出世)都收到KV pm和MC am offer,煩惱中...

哈哈!原來咁多同一情況。我女兒都係kv 同ms 收咗佢,同係AM offer. 而家都諗緊。ms最吸引緊係一條龍,但要犧牲大抽獎。而kv就名較響,但其實我都唔知kv常可排咩學校。請問有無家長能提供有關資料?謝謝!

暫都較為傾向民生,已交留位費。

引用:民生是一條龍,+有net+.

原帖由 KTP 於 12-12-10 發表
民生是一條龍, 有net .
民生

回覆:yukai 的帖子

但聽講民小係直資,而民中係資助,正式嚟講唔算一條龍。請問各位知唔知民中會唔會轉直資?

我都係kv pm vs ms 英普pm
但老公傾向kv 話喜歡傳統

回復 irislkw 的帖子

Same as you!
But seems most ppl would ask us to choose dragon school!  So still struggling!
有無家長之前都係放棄民生揀KV? 可否分享下? 因為好多人話民小好傳统好谷,咁其實同KV咪好類似?

回覆:smile_w99 的帖子

我應該都會放棄ms
因為ms 英普 感覺上紀律上冇cool得咁緊 我們現在pn 是讀國際班 最搞唔掂就係紀律呢個問題 加上老公覺得ms 冇咩好 中學又唔好 所以都係kv 希望學校屋企一齊可以幫手培養囝囝做個自律小朋友為先

irislkw 發表於 12-12-19 09:23
我應該都會放棄ms
因為ms 英普 感覺上紀律上冇cool得咁緊 我們現在pn 是讀國際班 最搞唔掂就係紀律呢個問 ...
MS中學唔係band1咩?我喜歡MS個校園!但更喜愛kv能夠操到中數同紀律!而且學費真係物超所值,可見佢地唔係d只顧牟利的KG! 而且行政上又十分有效率,包括interview安排,同埋取錄後我打咗幾次電話問嘢,d職員即日已經覆番我!所以好大機會我會drop MS!

回覆:smile_w99 的帖子

KV vs MS嘅朋友,你地決定咗未?我仲係未諗掂,最好兩間都讀-- 有KV 紀律加中數,又有MS英普NET同半龍。。。perfect...唉可惜我小朋友冇咁好精力呢

回復 Heima10 的帖子

仲未諗掂呀!其實係咪好多家長會讀兩間?同埋有無資料可以睇到p1 placement result?
‹ 上一主題|下一主題