用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無Offer住都好,如果妳想知自己有無做錯決定.... ...
go

有無Offer住都好,如果妳想知自己有無做錯決定.... [複製鏈接]

有晩訓唔著,無無聊聊睇下「小一選校」,想知三年後嘅自己將要面對嘅挑戰....
突然比我發現呢個Topic:「時光倒流PN/幼稚園....」,係由一批小朋友已經升上小一嘅家長,去分享返自己過往幫個B揀幼稚園,課外活動,甚至過去教育小朋友嘅成與敗。

其中有家長道出自己過去幾年對小朋友過份「谷」以方面小一叩門面試,導致小朋友仿似周身刀但無張利,浪費所有錢同時間,最後interview時先發覺學校要睇小朋友「叻」乜,唔係「識」玩乜。

經過幼園同升小嘅洗禮,呢班家長就一齊語重深祥咁去share自己嘅經驗,話如果時光可以再倒流,佢會點做,或者唔會點....大家不妨去睇下呢個Topic,我自己睇完之後真係成個人清晰左好多:)路有好多條,與其大家喺度估估下,不如聽下班「前輩」講,應該對妳有點啟發!

要記住!我地小朋友仲係PN咋~~~~~即係我地宜家先喺佢地時光倒流嘅起步呀!諗起就開心!大家努力呀!

lovenicolebaby    發表於 12-12-11 01:40
babychinglok  GOOD  發表於 12-12-8 12:09
   3    0    0    0

回覆:有無Offer住都好,如果妳想知自己有無做錯決定....

謝謝分享,很有意思。

回覆:有無Offer住都好,如果妳想知自己有無做錯決定....

Thanks for sharing

can u share the link?

係,好發人深省

PLS SHARE THE LINK

家長自己search下啦,好hit的topic,我都有留過腳毛XDD

回覆:Jayann 的帖子

Very good sharing..... Pls share the link if possible.... Thanks!!

Thanks,給家長們好好的反思~

不過始終係凡人,有時都跟吾到d前輩的忠告,自己做到走晒樣,久吾久冷靜落黎、反省吓係好事。

回覆:JF2010 的帖子

多謝分享!

引用:有晩訓唔著,無無聊聊睇下「小一選校」,想

原帖由 Jayann 於 12-12-08 發表
有晩訓唔著,無無聊聊睇下「小一選校」,想知三年後嘅自己將要面對嘅挑戰....
突然比我發現呢個Topic:「時 ...
多謝樓主分享

很有意思的分享

多謝分享,想問樓主有咩得着?可以分享嗎?

Thanks for sharing!!!

回覆:Jayann 的帖子

可以分享條link ma?

引用:有晩訓唔著,無無聊聊睇下「小一選校」,想

原帖由 Jayann 於 12-12-08 發表
突然比我發現呢個Topic:「時 ...
A good sharing. Even my close friend said sending them to learn this and that is really a waste of money!

引用:家長自己search下啦,好hit的topic,我都有

原帖由 marcuscyrus 於 12-12-08 發表
家長自己search下啦,好hit的topic,我都有留過腳毛XDD
請問邊度可睇到

引用:Quote:原帖由+marcuscyrus+於+12-12-08+發

原帖由 cclemon2009 於 12-12-09 發表
請問邊度可睇到
小一選校

醒目開學勳章

多謝分享
‹ 上一主題|下一主題