用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日in培正既小朋友
樓主: alovea
go

今日in培正既小朋友 [複製鏈接]

回覆:carol_kk 的帖子

咁細個就咁壞脾氣,身教重要過入名校,好心d 家長日常教導下小朋友先再諗其他啦

回覆:carol_kk 的帖子

咁細個就咁壞脾氣,身教重要過入名校,好心d 家長日常教導下小朋友先再諗其他啦

係waiting room 等時,有小朋友喊,我個女叫個小朋友5好喊,有玩具玩呀!個小朋友係上一組,佢喊得好勁,有两位老師再問入5入去面試,個媽媽好想個女自己入,但佢個女夾住個媽媽,我最後取到老師話咁一齊入啦,最後有無in就5知啦。

引用:係waiting+room+等時,有小朋友喊,我個女

原帖由 gabagee.B 於 12-12-08 發表
係waiting room 等時,有小朋友喊,我個女叫個小朋友5好喊,有玩具玩呀!個小朋友係上一組,佢喊得好勁,有 ...
你阿囡好乖,讚

回覆:cyyuen0120 的帖子

我組5個人,4分鐘出來;入課室個老師拖住囡囡讚件衫靚,跟住見到阿囡不停講(但行遠咗聽唔到講咩),出來個個小朋友都好開心,阿囡見到我又講嘢,我懷疑佢冇停過口

回覆:今日in培正既小朋友

我女見4點,入到等候室,我女揀左個位坐,伸手取積木,點知對面有個小朋友唔俾,兩個對峙。。。然後對面小朋友開始發癲。。。好在剛叫到我女入去小朋友面試房。
佢都仲想媽媽陪佢入,但我行到轉角就閃,然後佢無喊,出黎笑住。我等到一半已好感動(因無聽到佢喊), 結果係我喊左。太感動,大個女了。

引用:+本帖最後由+carol_kk+於+12-12-8+16:44+編

原帖由 carol_kk 於 12-12-08 發表

我囝IN 1:30, 佢果個課室無人喊, 另一個課室有個男仔係操場 ...
我同你應該係見到同一個

我囝囝今日見5點,見到有個女仔喊得好厲害,老師即刻叫佢媽咪同佢返waiting room, 怕佢影響到其他小朋友。阿囝只是識講老師問佢叫什麼名,其他都講吾返出來。只有平常心啦!

引用:我女見4點,入到等候室,我女揀左個位坐,

原帖由 lingan 於 12-12-08 發表
我女見4點,入到等候室,我女揀左個位坐,伸手取積木,點知對面有個小朋友唔俾,兩個對峙。。。然後對面小 ...
哈哈,可憐父母心啊!加油,以後嗝路仲長

引用:我囝囝今日見5點,見到有個女仔喊得好厲害

原帖由 一人之下 於 12-12-08 發表
我囝囝今日見5點,見到有個女仔喊得好厲害,老師即刻叫佢媽咪同佢返waiting room, 怕佢影響到其他小朋友。 ...
可能你見到既係我個女,好彩我地係好後邊in,無影響到其他小朋友,最後我陪埋佢入去

我in4點, 我小朋友無喊, 同組有一個喊, 你知啦, 見到小朋友喊有時自然反應都想"乙水"下佢, 但係interview呢d敏感時間都係唔好, 一陣越壩越忙, 好心做壞事.

我個囡胡呢胡塗就比老師拖左入去, 出黎個個都很開心.  我個囡話玩釣魚, 都唔知信唔信得過.

回覆:yslgirl 的帖子

我都覺得培正老師有d方法,我見小朋友都係開心咁出黎係笑,個個都冇喊,同場有媽咪話佢小朋友痴身,老師叫名拖入去時有退後到一步,最後比老師推入去,冇喊。我問我b做過咩,佢話揸筆筆,仲要唔同時間我問左兩次佢都咁答喎,哈哈。

其實入到去考點野都唔係好難,我囡顏色係用英文記既,但感覺老師要小朋友用中文講顏色,要阿囡跟住佢用中文講一遍。

培正既老師真係好專業同好nice,無因為阿囡喊而好求其既in。我都知道冇機啦,不過既然都去啦,就完成埋去。

j947 發表於 12-12-9 09:44
我都覺得培正老師有d方法,我見小朋友都係開心咁出黎係笑,個個都冇喊,同場有媽咪話佢小朋友痴身,老師叫 ...

哈哈, 一個個小薯仔比老師推入去...釣魚, 揸筆....唔通想考下協調

揸筆第一次遇到學校考這個.

禽日IN 9:00, 因有小朋友喊, 這GROUP只得4個, 入左去3分鐘就出黎, 好似兒戲咗D, 咁快出黎應該都無希望了

我孖仔in12點, 大仔冇喊,細仔出黎有少少眼濕濕(但冇滴出黎)。佢地入左7分幾鐘(因為我用計時計住)

引用:揸筆第一次遇到學校考這個.

原帖由 KTP 於 12-12-09 發表
揸筆第一次遇到學校考這個.
未必係揸筆架,有機會我b係吹水,我估係咪問圖係筆

回覆:kellywu 的帖子

我個囡就話答咗purple、orange,(聽到我個心即感一涼),再問阿囡,老師中文問你用英文答?佢話係呀,即刻覺得有烏鴉飛過頭頂

‹ 上一主題|下一主題