用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Joyful荃灣
樓主: longlong1015
go

Joyful荃灣 [複製鏈接]

回復 choichinkiu 的帖子

沙田分校個感覺OK嗎?

我都想知留位費係咪可以低消學費?

回覆:axe.pang 的帖子

校舍又真係大過荃彎校好多,那位收留位費的員工,感覺都好nice

回覆:Joyful荃灣

我有另一間心儀的offer,會放joyful Shatin pn pm class offer,各位想要的此offer的waiting list媽媽加油!

引用:回復+seven_dwarfs+的帖子 我都喺度煩緊..

原帖由 axe.pang 於 12-12-11 發表
回復 seven_dwarfs 的帖子

我都喺度煩緊...我一定唔放心比阿仔每日由荃灣返火炭返學, 但搬去火炭 ...
我都煩惱緊,但亞囡又未有offer,沙田又好遠

引用:唉,我個仔未有OFFER呀,所以要比左留位費先,

原帖由 choichinkiu 於 12-12-11 發表
唉,我個仔未有OFFER呀,所以要比左留位費先,琴日去左火炭學校交,
順便問下有冇校車,佢話未知有冇:si ...
你住邊區架?
我囡都係未有offer,但沙田校真係唔方便(我住荃灣)

回復 seven_dwarfs 的帖子

我住青衣,如果真係冇其他OFFER ,我地可以自組車的

回覆:choichinkiu 的帖子

我囡囡都係沙田offer,我都擔心遠,而且我囡又係細b。我囡只IN左兩間,另外一間就reject左,如果冇校巴又真係幾麻煩。

回復 minniechiang 的帖子

到最後睇下點先,如真係佢冇校車,睇下我地自組校車

good idea!你bb都係am offer吧!

回復 minniechiang 的帖子

我仔是PN OFFER ,不過唔緊要,到時睇下可唔可轉AM

我估想讀嘅人唔多,個個都可能覺得遠,因我仔仔都未有OFFER

所以暫定讀沙田尼間

回覆:choichinkiu 的帖子

其實如果覺得遠,點解唔試下華景山莊果間新嘅Box Hill嘅,起碼唔使去到沙田咁遠喎

回復 angeljodi 的帖子

我都有報呀...冇IN 呀

你好
我個女讀緊k1
由PN讀起
她很喜歡返學,成曰講學校的事情
有時自己自然自言講英文(是一句句)
我地同佢可以用簡單的英文對話
又喜歡唱國語歌
雖然校園細d,有時學校處理一些事情有些混亂
不過老師好,有些不同班的老師可以講得出我個女個名
學校的阿姨分到我係邊班同邊班的小朋友的家長
所以我覺得joyful是值得俾小孩子就讀

回覆:yinyinmanny 的帖子

你好,但我想問有冇功課做呢?

有沒有家長可分享此校的優劣以作參考,謝

現在畫線,phonics,數字,分大小內容唔知係唔係俾九龍塘的名幼稚園淺?

我鍾意綠楊或者joyful, 前者...如果住荃灣咁多年, 都知哩間歷史耐課程深口啤好, 唔好理佢係咪commerical, 唔係哩樣野學校好難有"水"位進步, 後者係2010年開辦, 區內算多NET同行英普, 課程我覺得好吸引!!! 但無升小data 哩樣野就真係窄窄地, 佢最最最吸引我係...夠近

星期五我收到另一個offer, 我release返個位出黎, 希望幫到各位!!

引用:其實如果覺得遠,點解唔試下華景山莊果間新

原帖由 angeljodi 於 12-12-12 發表
其實如果覺得遠,點解唔試下華景山莊果間新嘅Box Hill嘅,起碼唔使去到沙田咁遠喎

...
我有joyful 沙田pm 同華景Boxhill am offer,因為沙田真係太遠,所以放左joyful ,要Boxhill offer。

回覆:marwai_1030 的帖子

Boxhill 華景我都未in如果boxhill收左,我都係咁諗

‹ 上一主題|下一主題