用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

考試RESULT [複製鏈接]

剛剛考完試, MATHS出左result, 我覺得份試卷好深, 好難想像一個係幼稚園好HEA的小朋友能應付(仲要讀傳統幼稚園, 主要用中文溝通), 因為份試卷係全英加有D生字根本佢係唔識的! 所以我完全唔覺得WKF既課程淺!!!
   0    0    0    0

回覆:考試RESULT

So far, how do u like the school?

我記得老師話一年級有適應期的, 老師會讀條題目出來的, 下學期就要同學自己睇卷了.

回復 22welldone77 的帖子

但我個女話係自己做ga wor!

回復 waiwaimam 的帖子

基本上我女反學都反得開心, 主要係因為讀傳統及以廣東話為主的幼稚園, 而WKF主要教學語言係英普, 所以她不太習慣, 但開左學呢幾個月, 佢明顯係識多左英普, 因為有人話WKF課程淺, 但我不單止唔覺, 我覺得直情係深tim...

回覆:iriskwokmama 的帖子

你個囡考成點?

回復 cool_girl 的帖子

Just meet standard

在考慮緊德雅同王錦輝,唔知你有冇心德可以分享呢?thx

回復 tomatoling 的帖子

其實當時我都有德雅offer,最後我間左WKF !主要有以下原因1)唔想太多功課,因為聽聞德雅每日好多功課,自己又係要反工,怕冇時間跟2)鍾意wkf教學理念和英普語境(雖然我女未適應,但就算間多次都不變),因為現今社會英普好重要3)德雅校車好早上車,WKF 可以晏D 4)男女校成長較為平衡,社會也是有男有女

回復 22welldone77 的帖子

再問多次阿女,老師真係有讀條題目出黎,特此更正!

其實我想問wkf無呈分試,呈分試係用嚟派中學,咁若果去考直資中學,無呈分試可以嗎?

‹ 上一主題|下一主題