用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖若瑟英文小學適合活躍好動愛發問和愛探究的男孩嗎? ...
go

聖若瑟英文小學適合活躍好動愛發問和愛探究的男孩嗎?

聖若瑟英文小學適合活躍好動愛發問和愛探究的男孩嗎?

我都好想知,可否幫幫忙?有冇個案,小二成功插去其它理想小學?

回覆:muibaby 的帖子

老師校規幾嚴,舊年都有件爭議事件,最好自己查一下看看。

回覆:JadeW 的帖子

有關什麼?好想知呀

aleelee  全港小學9龍灣聖若瑟英文小學有講.  發表於 12-12-7 12:32

我看了,好得人驚呀

引用:我看了,好得人驚呀 +

原帖由 LOVELY-BABE 於 12-12-07 發表
我看了,好得人驚呀
係咩嚟架?講嚟聽下。

引用:我看了,好得人驚呀 +

原帖由 LOVELY-BABE 於 12-12-07 發表
我看了,好得人驚呀
睇咗喇!

呢間係一間比較嚴的學校, 要坐得定至得, 因為上課時稍為離開座位也會被罰

回覆:聖若瑟英文小學適合活躍好動愛發問和愛探究的男孩嗎

我兒子今年是聖若瑟二年級生,作為家長,我們都喜歡學校的校規嚴謹,老師對小朋友有要求,小朋友亦多自律守規,對學校很有歸屬感,舊年件事根本就係毒果日報無中生有亂咁作,家長不宜輕信!

回覆:oldpooh 的帖子

Agree,小兒有st Joe offer,  剛認識了數位此校家長,個個都一致話係好學校,老師都吾係特別嚴謹,課程深但出卷吾深,教乜出乜,學校也有好多課外活動選擇!我個小孩係好動活躍型,當日成30-40分鐘面試一定一眼比老師睇得出,所以收得既我吾相信佢地真係要完全坐定定既學生! 各所以所謂新聞動搖吾到我對這傳統天主教男校既信心!

做人至緊要開開心心 :-D

回覆:fishsze 的帖子

Is it the one in Wanchai?

回覆:allenwcy 的帖子

應該係觀塘那間

Is it this news?
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20110921/15632639

回復 oldpooh 的帖子

Why the newspaper say bad things about the school out of nothing?

回覆:papajelly 的帖子

小兒飯盒基本上日日都吃不完,老師只在手册上註明告知家長,並任何處罰;上課偶然有同學便急,老師也是准許的,不過要求學生盡量於上課前解決,相信是十分正常合理的做法。

回覆:oldpooh 的帖子

所以呢件報道發生咗之後,令人更鄙視毒果日無所不用其極嘅報道手法,真係信毒果一成都雙目失明!

回覆:聖若瑟英文小學適合活躍好動愛發問和愛探究的男孩嗎?

But if I am the parent with child pending to study in this school, I should have a bit worry. At least is not a very free one. Any one can compare whether this school is more discipline than APS?

回覆:聖若瑟英文小學適合活躍好動愛發問和愛探究的男孩嗎

各位,我看了你們的留言,大家不是討論同一間學校,因聖若瑟英文小學應是聖約瑟英文小學在九龍灣的。聖若瑟小學在灣仔的沒有英文二字。之前生果日報說的是九龍灣,不是灣仔果間。

Yanamami    發表於 13-1-5 07:43

另補充一樣野:如果唔滿意膳食供應商的餐單,家長是可以在午膳前
送飯到學校的。
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手