用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局蔡繼有學校 CKY 2nd in result
go

CKY 2nd in result   [複製鏈接]

請問有家長最近打電話去問過學校何時會出2nd in的面試結果通知嗎?
等到頸子都長了..

11    0    1    0

回復 lenne5095 的帖子

Some people say they have 2nd Interview for 2nd Round .... so I don't think result will be released soon

回復 lenne5095 的帖子

According to last year, the final result will be released in the 1st week of January. Good luck to all of us!

原來仲有第二輪2nd in, 0甘真係有排等.
即係仲有成個月先有結果...
仲以為聖誕前會知.

請問是否還有2nd in未公佈??

乜唔係淨係11月21日2nd in咩?咁咪之前計個條數咪錯晒?

點解尋日仲有2nd in?有冇人知?

哦,原以為只有6百幾人爭,咁唔只咯...係唔係世襲生?

請問大家有無打電話去問過學校幾時出結果呢?
又知唔知CKY 幾時開始放聖誕節假?

我女尋日失驚無神好正經同我講: CKY唔會收佢, 因為佢覺得果日2nd in 自己表現得唔好又唔乖...
呢翻說話令我好擔心...

四隻貓 發表於 12-12-17 16:10
請問大家有無打電話去問過學校幾時出結果呢?
又知唔知CKY 幾時開始放聖誕節假?

Relax!  Don't put to much pressure to your kid and yourself.  God will make a way.

回覆:四隻貓 的帖子

真係好心急!

chunyatmama 發表於 12-12-17 16:14
Relax!  Don't put to much pressure to your kid and yourself.  God will make a way.

本來我都刻意唔諗佢幾時有result. 但呀女突然0甘樣講, 就令我個心好忐忑不安.
有個確切日期知道幾時放榜都好呀.

回覆:四隻貓 的帖子

好似12月24日開始放假至1月6日,積係如果今個星期無就要等到1月7日那個星期了!但係上次2nd in 時老師好似話希望係聖誕前出result的!

隨遇而安吧!
反正除了等,都只有等。
除非一間offer都無,否則大家咪當bonus囉。
比起其他未有offer的家長,我感到自己其實已經好幸運。

Parisienne 發表於 12-12-17 16:49
隨遇而安吧!
反正除了等,都只有等。

That's right.  Instead of being a Christmas gift, let it be the new year gift!  Wish all parents here good luck!

四隻貓  都祝你會收到好消息!!  發表於 12-12-17 17:16

Parisienne 發表於 12-12-17 16:49
隨遇而安吧!
反正除了等,都只有等。

你0岩. 我都知自己好幸運, 應該要知足. 都唔應該再祈求CKY呢份聖誕/新年禮物.
不過我真係好鍾意呢一間學校呀.

四隻貓 發表於 12-12-17 17:15
你0岩. 我都知自己好幸運, 應該要知足. 都唔應該再祈求CKY呢份聖誕/新年禮物.
不過我真係好鍾意呢一間學校 ...
唔係話唔祈求,其實大家都愛死CKY了,包括你和我。只是退一歩想,比自己同家人太大壓力就無謂啦。
希望大家過個快樂聖誕。

回復 四隻貓 的帖子

我噚晚夢見收咗,哈哈給力!希望一齊入啦!

四隻貓  Wish Wish Wish!  發表於 12-12-24 15:23

回覆:lenne5095 的帖子

Result will be released on 9 Jan by mail!

http://www.cky.edu.hk/index.php?option=com_content&view=article&id=25&Itemid=31&lang=en

‹ 上一主題|下一主題