用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會協和小學 協下: 近年校風及成績
go

協下: 近年校風及成績 [複製鏈接]

各位師兄師姐,我係協下舊生,正考慮下年女兒自行選校。要認真考慮, 因屋企唔近。我讀嘅時候功課多又多野玩,係忙不過又好開心嘅。不過離校太耐了,唔知協下近年校風成績如何?  各位在校嘅,可否指引一下

0    0    0    0

回復 lum_lum 的帖子

請問你那時升讀什麼中學?因我小孩剛自行分到協下
最漫長的這是這個幾月時間,有點緊張!

I want to know too as I would like my son to study Heep Woh, thanks.
How many marks you got for entering Heep Woh in the 1st round ?

回覆:kelvinso148 的帖子

嘩,我讀中學已經係好耐嘅事啦,我當時成績普通,去左一間唔係一最top嘅中學,因為協下時代打下唔錯基礎,一直讀上去十分輕鬆,所以我對母校印象好好。
屋企亦有小輩由協下畢業,而家亦係一間好好嘅band one 中學就讀。
由於事隔多年,而家好多家長都考慮直資,我都心大心細。所以好想update 下母校情況,再考慮阿女嘅升小安排。

醒目開學勳章

回覆:lum_lum 的帖子

校風依然好好!

請問你當年讀書時學校有冇多教gammer?吾知以前同而家系米一樣?

多謝分享,我仔仔今年自行分到協下!
最漫長的這是這個幾月時間,有點緊張!

我also係協下舊生~  仔仔今年係協下P1 :)   

大家好,我都是協下校友,呢幾年換咗校長,變得嚴咗,所以校風依然唔差順帶一提:協下好似有成九十幾樣活動
‹ 上一主題|下一主題