用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 (輕鬆一下)明天囡囡幼稚園親子旅行~自備食物可以帶什麼? ...
樓主: cat8141210
go

(輕鬆一下)明天囡囡幼稚園親子旅行~自備食物可以帶什麼? [複製鏈接]

回覆:cat8141210 的帖子

我好期待呀!第一次同阿仔去旅行,現在N班

我帶開
Corn x 1盒
蘋果 x 2
三文治
珍寶珠 x 40枝
熊仔餅 x 3包

我個大女下個星期學校去旅行,她要求我做壽司給佢喔,話唔好次次都帶三文冶:;pppp:

回覆:(輕鬆一下)明天囡囡幼稚園親子旅行~自備食物可以帶什麼

原來都好多學校聽日旅行喎。
我囝囝又係聽日親子旅行,第一次,好緊張呀
我應該無時間整野食,會買啲士多啤梨同零食,等佢同同學仔分享

回覆:(輕鬆一下)明天囡囡幼稚園親子旅行~自備食物可以帶什麼

菠蘿腸仔!

回覆:cat8141210 的帖子

以我大仔3年旅行經驗,腸仔,紫菜同手指餅係最受歡迎

patrique    發表於 12-12-6 14:13

咁啱我地都係聽日呀,
不過去農莊有埋餐盒訂,
都無諗過要帶野食添.

I will go picnic with my daughter too~ I bring salad, hamburger and 烏冬蟹柳粟米mixed together with seasame source做冷麵

回復 macy456 的帖子

Me too, I bring salad and 烏冬蟹柳粟米mixed together with seasame source做冷麵(老公整)

cat8141210 發表於 12-12-6 12:11
帶隻糯米雞???
我未聽過...
係你媽媽比你帶定係你自己要求架咁搞笑既? XDDD
自幼家貧,媽媽在酒樓外賣處買一隻糯米雞,不是珍珠雞,亦不是三隻一籠嗰啲。就咁揸住酒樓外賣袋及水壺就去旅行。

回覆:(輕鬆一下)明天囡囡幼稚園親子旅行~自備食物可以帶什麼?

Cat
你就好啦!咁快有親子旅行,我明年三月先有呀!玩得

引用:我個大女下個星期學校去旅行,她要求我做壽

原帖由 kellywu 於 12-12-06 發表
我個大女下個星期學校去旅行,她要求我做壽司給佢喔,話唔好次次都帶三文冶 ...
我細個見到同學仔帶壽司都好羡慕

Bring something that are small so your kid can share with his / her classmates. Definitely your kid will enjoy the process of 'sharing'.
‹ 上一主題|下一主題