用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田靈糧result 出左la~
樓主: bin
go

藍田靈糧result 出左la~   [複製鏈接]

回覆:rosebb 的帖子

所以佢嘅英文名稱叫playgroup。返咩無所謂,最緊要直入k1 唔洗同兔B掙

回復 anzenchitai 的帖子

PM offer too....

基本上INTERVIEW時好我LIKE間學校

不過知唔知課程深唔深?係咪好似人地話開心學校?

我阿仔1101b都係pm offer呀,超開心,去in 0個時老師話由佢自己玩,唔洗特別聽指領,我地都冇宗教信仰~
不過真係唔知有幾多人有am offer

回覆:藍田靈糧result 出左la~

10年11月大B,am offer!
但放棄個位了,因為有其他K1收了。
留給其他有興趣既同學仔啦

我有 offer 呀

不過我想知藍田靈糧、匯景啟思&香港基督教服務處觀塘幼兒學校嘅派位、師資、設施等,邊間好 d ?

我隻小魔怪有AM OFFER呀!(可以放棄啟思同迦南喇!)
好開心!呢間真係一間好有HEART嘅學校!

Pm offer嘅媽媽們,你們會唔會要個offer呀?我手上仲有其他am offer,唔知點揀,靈糧面試俾我感覺最好的,但可惜係pm。

回覆:ericawongsy 的帖子

觀塘幼兒學校多數家長都話小朋友自理能力好,靈糧堂啟思都係happy school。我揀觀塘幼兒學校俾自己小朋友,一來近屋企,二來全日班,三來老師校長都nice。我諗如果唔係要求學術好強,以方便為主。

可惜我得呢間係happy sch,其他的都係好谷,pn 又唔想阿囝咁辛苦日日要做功課,而且間間都唔近

小朋友唔係應該happy d? 2歲就谷...香港教學制度真係...
(個人感受,不喜勿插, thx...)

My girl (Dec 2010) got PM offer for N class, but will give it up as she has already got K1 offer from other kindergartens....

我個囡係DEC10大B,收到PM OFFER,現申請轉為AM唔知可不可以!

回復 bin 的帖子

如有OFFER的,要在2012年12月9日(星期日)前在網上辦理註冊的流程,並於12月12日(星期三)或前郵寄支票到學校

我同個囡好鍾意呢間學校, 但係只得WAITING LIST, 有無人可以話我知. WAITING LIST係唔係=REJECT, 如果係咁我可以真係死心, 唔好再抱一絲希望啦..

引用:我同個囡好鍾意呢間學校,+但係只得WAITING+

原帖由 chk1128 於 12-12-06 發表
我同個囡好鍾意呢間學校, 但係只得WAITING LIST, 有無人可以話我知. WAITING LIST係唔係=REJECT, 如果係咁 ...
應該有人唔要offer嘅,寫吓求位信會有幫助的。

我星期一收咗AM offer, 2011年3月B

Waiting too~

waiting too

‹ 上一主題|下一主題