用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 很沮喪...
go

很沮喪... [複製鏈接]

一封一封Rejected letter, 令我很沮喪。以為收拾了心情,重新振作,但看著別人一個一個地得到offer,心不期然又再不安起來。

1    0    1    0

不要洩氣,看看另一前者經驗
http://www.edu-kingdom.com/forum ... amp;fromuid=1014989

Don't be...

Cheer up!!!

回覆:Peg_Peg 的帖子

自行ok嗎?

回覆:很沮喪...

大家咁話

Peg_Peg 發表於 12-12-5 00:55
一封一封Rejected letter, 令我很沮喪。以為收拾了心情,重新振作,但看著別人一個一個地得到offer,心不期 ...
me too!!!

waiting 都沒有希望了.

總有合適的學校在前面, cheer up

引用:一封一封Rejected+letter,+令我很沮喪。以

原帖由 Peg_Peg 於 12-12-05 發表
一封一封Rejected letter, 令我很沮喪。以為收拾了心情,重新振作,但看著別人一個一個地得到offer,心不期 ...
Never give up!

回復 Peg_Peg 的帖子

唔好唔開心, 前路是好是唔好, 依家唸都重太早了, 要收拾好心情, 準備下一輪嘅大抽, 唸下點樣去填大抽係你依家最應該做嘅嘢.  而且要再準備好叩門嘅嘢以備不時之需.  
大抽後還會有好多私校放位, 所以唔好太擔心, 努力呀.

回覆:Peg_Peg 的帖子

放心!到最後,一定人人有書讀!

我同你一樣....考咗七間只有一間waiting , 就連自行都無運 , 超唔開心!!!,頭幾日一諗起就忍唔住喊 , 但唔開心咗幾日之後諗清楚唔開心都無用 , 距離大抽獎重有成幾個月 , 唔通一路唔開心落去咩 ??? 人地唔會為咗你唔開心而比個位你 , 要接受現實 , 我地點都叫做重有一次抽獎機會 , 依加除咗等之外就係要做好準備到時隨時叩門 , 我地一齊努力

唔好唔開心啦 , 亦都唔好咁易放棄 , 可能有奇蹟出現呢 , 但盡量都要平常心 !
上年我女一間都無嫁 ....... 最後不停寫信去 .... 最終都收左 !
加油呀

I have applied 13 schools for my kid.  Only 3 on waiting list, 1 didn't go to interview and the rest (9) are rejected.    Don't worry.  You are not alone.

don't let that mood affect the kids....

回復 avaya 的帖子

13間只計first interview 都好係喎

唔好唔開心啦, 大抽獎之後好多學位就會浮現, 現在是時候裝備好你的小孩子, 好好的迎接下個挑戰.    未到最後都唔可以氣餒, 希望在人間!!!    上左小學, 還有更多挑戰, 家長們要加油.....

Add Oil ! You must get the Right school.

回覆:2010Jack 的帖子

Thanks all! 好想好好地哭一場,但又唔想比囝囝同老公睇到!有時真係有一刻軟弱無助感覺!我會再次收拾心情,再作好準備!我也要為自己呼喊,加油!大家加油!

回復 wowowmomo 的帖子

咪係,嚟緊仲有考試肥佬,默書出貓,男仔實會打下交,等等,咪哭到天光。
‹ 上一主題|下一主題