用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 總於尾聲了....希望所有小朋友都順利心讀心儀的k1 ...
go

總於尾聲了....希望所有小朋友都順利心讀心儀的k1 [複製鏈接]

總覺得現今小朋右讀個書都咁難,間間都要interview,大人小朋友都累。
我自己in左5間,1間收pm我唔讀,1間全日收已交留位費,3間reject了。
唉,最後結果係讀全日的學校,其實都唔知俾佢讀全日好定壞,本身係全職媽媽黎,都唔知有無選擇錯,希望係正確啦!

0    0    0    0

全日的學校, 您要考慮小朋友是否適應? 其實有許多小朋友會唔開心.

無得揀,咪吾使煩!

返全日通常自理好d,不過學費都貴,私立要成8000。如果有ftm,可以返半日,省回d錢和時間用來上興趣班。

回覆:總於尾聲了....希望所有小朋友都順利心讀心儀的k1

全日我鐘意呀!自理能力會較高,上小學亦較易適應!我報全日班,但比Am offer

如果ftm我一定揀半日,多些親子時間,如果唔係就唔洗做全職啦

我係全職,但餵食方面唔掂,小朋友唔多願食,所以想佢讀全日班羅。咁佢番學我又可以搵part time做。
最主要原因係in5間之後,上天已經安排左入邊間了,我還要強求嗎?

全日班好呀~我仔而家N班都讀全日制, 佢返學好開心, 有咁多同學同佢一齊食飯唱歌瞓覺, 而且老師一般全日制學校既都好好! 唔洗擔心! 返左之後你就覺得佢大個左好多啦!

我們作為父母的盡了最大能力去安排得最好的給他們,面試表現如何,我們也勉強也改變不了,一切結果上天自有安排。各位家長Cheer Up!!

good luck to all of you
‹ 上一主題|下一主題