用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到火炭Boxhill confirmation letter!
樓主: MrsGM
go

收到火炭Boxhill confirmation letter! [複製鏈接]

引用:回復+MrsGM+的帖子 Thanks+for+your+reply

原帖由 abuke 於 12-12-04 發表
回復 MrsGM 的帖子

Thanks for your reply. I live closer to Fotan. But in terms of quality of educati ...
Oh that I don't know. We are planning to let our son stay in Boxhill all the way to K2 then apply for ESF Primary 1. If that fails then stay till K3 and apply DSS schools.

Greenhouse009 發表於 12-12-4 23:14
回復 博士通 的帖子

你個囡係XXXXX  ?

做乜開人地名呀mouth:" />?呢啲嘢要保密的,  唔知, 妳估下...我都無開妳囝囝名...哈哈, 講下笑

回復 博士通 的帖子

我係到估緊呀MA。。。HAHAHA
勁。。。。呢到D MAMI 好勁呀。。。。。。

Greenhouse009 發表於 12-12-4 23:18
回復 博士通 的帖子

我係到估緊呀MA。。。HAHAHA
係妳太明顯, 易估得滯
唔駛估喇, 下堂返去話妳知, 呢度人多

回復 博士通 的帖子

HAHA。。。係你叻。。。HAHA。。

回復 abuke 的帖子

我有同事個仔都係讀緊KLN ZENITH。。佢同我講佢個仔讀得好開心。。英文同國語都好好。但課程就深D 。。佢話佢而家K1讀K2野。。。。

Greenhouse009 發表於 12-12-4 23:23
回復 博士通 的帖子

HAHA。。。係你叻。。。HAHA。。
唔係既...可能妳少留意吧, 工作關係, 我要成日留意身邊的事, 或者咁樣易認到人啲...我相信其實有啲無發言, 或者無註冊既媽咪(或者好似我咁爹吔啦),
關心自己仔女, 都會上呢個網的, 佢地都會睇到我地既post,
或者佢地都有信, 但無出聲嗟...當然都可能同我地一樣未收到,

我梗係希望係後者, 我諗黎緊校長可能每班都會睇睇啲學生點,
再決定, 所以或者我地會「被觀察」多幾次都未定...

當然, 乜嘢都無, 直接收到信就最好了
所以希望有信吧, 無咪星期六問問學校,
我諗佢地都會有答覆既(只要唔好官腔地答in progress....), 哈哈

MrsGM 發表於 12-12-4 22:49
U also Fotan campus? April baby too?

我諗呢個post入面嗰啲都係火炭既......

引用:Quote:MrsGM+發表於+12-12-4+22:49+U+also+

原帖由 博士通 於 12-12-04 發表
我諗呢個post入面嗰啲都係火炭既......

回覆:收到火炭Boxhill confirmation letter!

噢!火炭咁快有消息,請問火炭係幾時面試呢?馬鞍山分校仍未有通知。

回覆:收到火炭Boxhill confirmation letter!

in fotan BH 17/11, received letter this morning

Many thanks for sharing.:)

回復 Greenhouse009 的帖子

Thanks a lot for sharing.:) so it seems zenith is more flexible, preparing kids for both local and intl schools...

epsonprinter 發表於 12-12-5 09:25
I got am offer too. But struggling to choose MOS or FT boxhill
Depends where u live.  I think for such a young BB better if it is closer to home, otherwise they may get quite tired from traveling. that's my opinion. :)

我都收到offer, 不過是下午班. 但都放心好多. 我報左駿景樂基, boxhill 火炭, york, 安基司, 英藝同孫方中.  首選係樂基同boxhill, 因近屋企. 樂基好多人報, 機會不大. 所以應該會返boxhill. 有冇下午班同學仔呀?

回覆:susan19771118 的帖子

You request the PM class?or your baby is small bb?

我冇要求上午或下午, 佢學校offer, 3月大b.  我住山上的屋苑而且我冇車牌.  雖然住得近但都想搭校車. 唔知咁近有冇校車安排.

引用:回復+MrsGM+的帖子 CONGRATZ+呀。。咁你可

原帖由 Greenhouse009 於 12-12-04 發表

CONGRATZ 呀。。咁你可以安心啦。。。我開咗信箱但未有信
Wai wai hope u will receive good news in your mail box!!!!!!!! Keep us updated!

回覆:MrsGM 的帖子

咪呀!我而家個心飛咗返屋企啦!

‹ 上一主題|下一主題