用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山Think同沙田英藝(am)点簡好?
樓主: Toeyyipbb
go

馬鞍山Think同沙田英藝(am)点簡好? [複製鏈接]

回復 Toeyyipbb 的帖子

英藝個RISK 係新校。。。都唔知佢RUN 成點。。。點都有未知之數。。。

我估佢收4K ABOVE 。唔會太差。。

引用:不是真的,我打去直接問過+mos+think陳校長

原帖由 Aprilbaby 於 12-12-04 發表
不是真的,我打去直接問過 mos think陳校長,佢話每天英文30-45mins , 普通話15mins。我又問過教名幼既朋友 ...
我打去問,個人答係15+15喎。而且think個網頁都寫左n1以母語為主。

Aprilbaby  系咪直接同陳校長溝通? 你不如打去直接揾佢, 佢會覆返你架, 始終佢系校長, 佢會清楚好多~  發表於 12-12-5 12:59

引用:回復+hebe2010+的帖子 好驚簡錯,新校好似

原帖由 Toeyyipbb 於 12-12-04 發表
回復 hebe2010 的帖子

好驚簡錯,新校好似無乜可參考到
yes, 新校最無野參考到,好頭痛。不過見佢個網頁,有高官大讚,係咪紅背景? 定係真係好好?

回覆:馬鞍山Think同沙田英藝(am)点簡好?

引用:Quote:原帖由+Toeyyipbb+於+12-12-04+發表

原帖由 pure_carol 於 12-12-05 發表
yes, 新校最無野參考到,好頭痛。不過見佢個網頁,有高官大讚,係咪紅背景? 定係真係好好?

...
真有人撐, 同中國友好關係。

金牌運動員嚟港也是zenith  小朋友招待

未見有資料顯示有洗腦情況,hehe

Toeyyipbb    發表於 12-12-5 13:06

回復 Greenhouse009 的帖子

其實我篇向英藝,聽聞会教深一年,同埋囡可以學跳舞

回復 pure_carol 的帖子

我想亞B接觸多D英文,所以先報Think,但好多mama話N班母語為主,所以可能轉呔

請問英藝主流班係咪英普上堂呢?因為封信無寫国際定主流

引用:回復+pure_carol+的帖子 請問英藝主流班係

原帖由 Toeyyipbb 於 12-12-05 發表

請問英藝主流班係咪英普上堂呢?因為封信無寫国際定主流 ...
好似係一小時廣,一小時普,一小時英
不過唔sure有沒有記錯。

pure_carol 發表於 12-12-4 23:58
我未知,因為有人又話細個唔學中文,大個唔願學。
但我又鐘意am, 但think係pm, zenith又怕有裝修味......

...
"細個唔學中文,大個唔願學" - 同意,聽Seminar d 專家都係咁講,中文其實係好難,尤其係寫字方面,如果中文係母語,應細細個要佢學好中文,所以都冇去Box Hill in 咯 (不喜勿插)。

咁幾好!好似好全面,口吾怕英文唔夠,或者唔識中文

引用:Quote:pure_carol+發表於+12-12-4+23:58+我

原帖由 charlesleung888 於 12-12-05 發表
"細個唔學中文,大個唔願學" - 同意,聽Seminar d 專家都係咁講,中文其實係好難,尤其係寫字方面,如果中 ...
其實apply時我都無aware呢點,不過拾車時見到個混血bb媽媽,佢都唔比個仔讀international,傾開係呢個原因。
我都無報boxhill, 不過只因為由屋企去要過馬路,第二時姐姐接唔放心。

‹ 上一主題|下一主題