用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山Think同沙田英藝(am)点簡好?
go

馬鞍山Think同沙田英藝(am)点簡好? [複製鏈接]

請問边間英文堂時間多D呢?我想課程深小小,k1時容易適應
   2    0    0    0

回覆:馬鞍山Think同沙田英藝(am)点簡好?

我都有同樣問題,一間收左pm,另一間收左am.
唔知點選擇。

回復 pure_carol 的帖子

沙田校好新,同埋英藝好似九龍塘校口碑好好,但係沙田馬鞍山“Think“都幾有口碑!不過見有mama話think每日只教15min英文!係咪真呢?

引用:回復+pure_carol+的帖子 沙田校好新,同埋

原帖由 Toeyyipbb 於 12-12-03 發表

沙田校好新,同埋英藝好似九龍塘校口碑好好,但係沙田馬鞍山“Think“都幾有口碑 ...
係真的,問過了。

回覆:Toeyyipbb 的帖子

Only 15 mins, seems not enough

of course zenith,MOS  think口啤麻麻

回復 hebe2010 的帖子

Think 邊方面唔好? 我都想了解下, 因為我打算比仔仔讀, 而且我之前聽朋友講都話讀得幾好幾開心, 冇咩大問題.

真係呀!太少了!你会点選擇?

回復 Greenhouse009 的帖子

真係唔夠架!咁英藝会比較好嗎?

不是真的,我打去直接問過 mos think陳校長,佢話每天英文30-45mins , 普通話15mins。我又問過教名幼既朋友,佢話咁樣安排都算足夠。英藝n班系英普班,但小朋友太小,這樣學會亂 (教名幼朋友話,同埋另一位朋友親身經驗) 我唔會博,寧願k1 再轉英普。

btw, 兩間我都有am offer, 我最後多數揀 mos think

我都係有呢兩個offer,決定揀Think,希望冇揀錯

好驚簡錯,新校好似無乜可參考到

引用:回復+hebe2010+的帖子好驚簡錯,新校好似

原帖由 Toeyyipbb 於 12-12-04 發表

好驚簡錯,新校好似無乜可參考到

冇參考,但以分校參考吧:

環境:zenith   ,配套好,所有分校一式一樣倒模

學術:zenith課程略深一點

學費: 應Think 平一點

師資:zenith  較有愛心,think連聽電話答問題態度也一般。更聽其他媽媽話冇愛心。

往積: THINK,  新校始終冇參考數字.

另:如果你地係女女,選Zenith更理想,因舞術方面有唔錯成績。
也可賺到很多寶貴的公開表演經驗

(有錯更正)

BTW: 係咪冇其他 OFFER ?  ( GREENFIELD, BOXHILL , 合一堂 ?)

juneforgbb 發表於 12-12-4 10:22

Think 邊方面唔好? 我都想了解下, 因為我打算比仔仔讀, 而且我之前聽朋友講都話讀得 ...

THINK 唔係唔好, 係 MOS 呢間唔好,

唔係自已真實 CASE , 不過聽人講 ~

九龍塘總校做得唔錯架 !

引用:Quote:juneforgbb+發表於+12-12-4+10:22+回

原帖由 hebe2010 於 12-12-04 發表
THINK 唔係唔好, 係 MOS 呢間唔好,

唔係自已真實 CASE , 不過聽人講 ~
可否講下有什麼不好呀?

引用:Quote:原帖由+hebe2010+於+12-12-04+發表TH

原帖由 ladybabygaga 於 12-12-04 發表
可否講下有什麼不好呀?

老師冇愛心吖, 其他的我唔 COPY 人地媽媽講的了, 你可以自已搵

正如我唔鍾意康傑, 但起碼佢上至老師, 下至嬸嬸也 很 NICE

我仔上緊Think pg, 見啲老師都唔係冇愛心個隻,同埋每次等呀仔放pg時都見倒啲老師不停打電話同家長report,親身去接嗰啲都好有耐性咁report

多謝你詳細分析!真係要打聽多D料先

引用:回復+pure_carol+的帖子 真係呀!太少了!

原帖由 Toeyyipbb 於 12-12-04 發表

真係呀!太少了!你会点選擇?
我未知,因為有人又話細個唔學中文,大個唔願學。
但我又鐘意am, 但think係pm, zenith又怕有裝修味......

‹ 上一主題|下一主題