用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問大家對st clare 有可評價,會否放棄而去大抽獎? ...
go

請問大家對st clare 有可評價,會否放棄而去大抽獎? [複製鏈接]

大抽獎真係靠運
   1    0    0    0

回覆:請問大家對st clare 有可評價,會否放棄而去大抽獎?

好學校呀,校風好,程度好,有法文學,仲有band 1直屬中學。可惜有直屬幼稚園,收好少外來生,我都好想入呀。如果$和全女校不是一個顧慮,是一個不錯的選擇。

值得,佢都算係好學校,抽得好過佢吾係無,但機會細。

回覆:請問大家對st clare 有可評價,會否放棄而去大抽獎?

博大細!博不過!如果打算博因乜當初又要去考呢?

fion_yinyin  都多人都係咁嫁啦,自尋煩惱  發表於 12-12-2 15:51

第一個小朋友,唔知個教育制度玩乜,冇宗教冇關係得15分揀津校就凍過水。咪考啲私校直資,但始終有同級更係情願揀津校,話哂交咗咁多年稅

回復 trintrin 的帖子

換個角度看,女女考到St Claire都幾叻呀,吾易考的。

YesYesYes.

st clara 我囡都考唔到, 如果是你, 其實你要咗offer先, 到大抽獎完至叩門! 因為你都要評估, 大抽獎可以抽到好過st clara的機會%!

St Clare's is a private school so you can accept the offer and also enter the lucky draw, am I right?

視乎所屬校網,經濟及遠近……決定

引用:st+clara+我囡都考唔到,+如果是你,+其實你

原帖由 joannechow1031 於 12-12-04 發表
st clara 我囡都考唔到, 如果是你, 其實你要咗offer先, 到大抽獎完至叩門! 因為你都要評估, 大抽獎可以抽到 ...
呢間要咗offer無得大抽獎呀

joannechow1031  當然要咗st clara offer 冇得大抽獎, 不過大抽獎後叩門係可以for 所有人參加, 即使你有私校直私也可以再叩門.  發表於 12-12-5 09:24
‹ 上一主題|下一主題